Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: La Voineşti se poartă asfaltul! Ritmul lucrărilor poate fi model de bună practică

DÂMBOVIŢA: La Voineşti se poartă asfaltul! Ritmul lucrărilor poate fi model de bună practică 

asfalt oncesti voinesti 1

În comuna Voineşti s-a consumat, marţi – 17 martie, încă un episod investiţional important pentru comunitatea locală. Asfaltarea Străzii Ţuţuienilor, din satul Onceşti, constituie de asemenea un exemplu de bună practică pentru administraţiile publice din România, din moment ce covorul asfaltic s-a turnat în doar câteva ore, sub supravegherea atentă a primarului Dănuţ Gabriel Sandu. Drumul măsoară 780 de metri lungime şi 4 lăţime, urmând a se realiza acostamente şi şanţuri dalate, ţinând seama de poziţia gravitaţională a terenului. Investiţia este finanţată din fonduri europene, obţinute prin Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei”.

Potrivit edilului Dănuţ Gabriel Sandu, anul acesta, vor mai fi modernizate încă două drumuri comunale, în satele Izvoarele şi Suduleni. În total, 3 km de asfalt, şanţuri betonate şi platforme de acces către gospodăriile oamenilor. Proiectul, în valoare de 22 de miliarde de lei vechi, va fi dezvoltat printr-un parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa. În acest moment, se află în plină desfăşurare procedura de achiziţie publică, urmând ca ofertele firmelor constructoare să fie deschise pe 23 martie. dacă nu vor exista contestaţii după declararea câştigătorului, lucrările vor demara la începutul lunii mai, iar cele două sate să fie asfaltate în totalitate până în toamnă.

asfalt oncesti voinesti 4Rămânând la capitolul infrastructură rutieră, primarul Dănuţ Gabriel Sandu ne-a precizat că, în noua sesiune financiară europeană, va depune proiect pentru a obţine fondurile necesare, astfel încât să asfalteze şi toate străzile din satul Voineşti. De asemenea, administraţia locală va dezvolta şi un proiect pentru reabilitarea şi modernizarea centrului civic al comunei, investiţie care va cuprinde, între altele, construirea unui sediu pentru Poliţia Locală, dotat ca la carte, şi amenajarea unei parcări pe 2.000 de metri pătraţi.

„Le mulţumesc pe această cale locuitorilor comunei Voineşti, fiindcă au înţeles că, numai dacă îşi plătesc la timp taxele şi impozitele locale, putem duce la bun sfârşit proiecte importante pentru comunitatea noastră. În acest moment, am ajuns la 35% grad de colectare a taxelor şi impozitelor locale, ceea ce îmi dă speranţă că, până la finalul lunii, putem să depăşim 50%, având în vedere că cetăţenii vor primi o bonificaţie de 10%”, spune edilul comunei Voineşti.

asfalt oncesti voinesti 3 asfalt oncesti voinesti 2

Răspuns la DÂMBOVIŢA: La Voineşti se poartă asfaltul! Ritmul lucrărilor poate fi model de bună practică

  1. Nedelcu

    Bravo, domnule primar! Daca am avea asa primari in toate localitatile tarii ca dvs., dar si cei care *ne reprezinta* in Parlament sau Camera Deputatilor, am fii o tara intradevar Europeana. Si ca sa fiu in ton cu vremea *Cu o floarea nu se face primavara*, dar in cazul dvs. DA, sunteti intradevar o floare pe care toti trebuie sa o *ingrijeasca*. Felicitari si sa ne auzim cu bine pe Internet. Cu mult respect.

     

Adaugă un Comentariu

*