Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Laptele şi cornul încing spiritele dinainte să înceapă anul şcolar

DÂMBOVIŢA: Laptele şi cornul încing spiritele dinainte să înceapă anul şcolar 

lapte si corn

Mai sunt doar câteva zile până ce va debuta anul şcolar 2015-2016, însă Programul Naţional „Laptele şi cornul” a agitat deja spiritele în judeţul Dâmboviţa! Directorii unităţilor de învăţământ şi-au arătat nemulţumirea în special vizavi de calitatea laptelui, susţinând că va fi jale, dacă se va aduce acelaşi produs ca în anul şcolar trecut!

„Laptele furnizat nu a fost unul de calitate. Cum să le spunem copiilor şi părinţilor să-l consume? Pe capac scrie că laptele trebuie consumat în două ore după ce a fost scos din frigider. Dacă eu îl distribui la ora 10:00, dar copilul nu-l mănâncă fiindcă aşa i-a spus mama acasă, iar la ora 12:00 vine DSP-ul în control, primesc amendă, ca director de şcoală?”, au fost întrebările care au venit dinspre conducătorii de şcoală, care şi-ar dori să existe o viziune comună asupra modului de desfăşurare a programului.

dr gabriela costea, DSP DambovitaDupă ce le-a explicat directorilor că ei trebuie să facă ceea ce este corect, nu ceea ce vor părinţii, adică să-i oblige cumva pe copii să mânânce cornul şi să bea laptele la ora 10:00, fiindcă aşa este sănătos, dr. Gabriela Costea – directorul adjunct al DSP Dâmboviţa le-a atras atenţia că sunt instituţii de învăţământ unde nu au fost amenajate spaţii de depozitate corespunzătoare, unde nu există rafturi şi frigidere, iar produsele destinate copiilor sunt ţinute efectiv pe jos. De asemenea, a mai spus dr. Gabriela Costea, personalul care distribuie laptele şi cornul către elevi nu este investigat din punct de vedere medical.

CITEŞTE ŞI: Laptele distribuit elevilor din judeţul Dâmboviţa arată ca zerul, iar cornul este tare ca piatra!

Şi fiindcă directorii de şcoală au insistat că nu-i pot obliga pe copii să consume produsele imediat ce le primesc din moment ce au şi pacheţel de acasă, inspectorul şcolar general – prof. Sorin Ion a concluzionat că directorii nu pot fi găsiţi responsabili în acest caz, fiindcă nu pot păzi fiecare elev în parte. Cu alte cuvinte, dacă laptele a stat în frigider până la ora 10:00 şi s-a stricat în cele două ore după ce a fost repartizat copilului, vina nu mai este a şcolii! Totuşi, le-a recomandat directorilor să-l distribuie la finalul orelor, dacă ştiu că elevii nu-l beau. „Obligaţia dumneavoastră este să-l daţi copilului în stare bună”, a punctat prof. Sorin Ion.

inspectoratul scolar dambovita

Adaugă un Comentariu

*