Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Legumicultorii târgovişteni au de cules resturi de lampioane. FOTO

DÂMBOVIŢA: Legumicultorii târgovişteni au de cules resturi de lampioane. FOTO 

resturi lampioane 4

„Ora Pământului” a fost un moment gustat de târgovişteni. Aprinderea celor 2015 lampioane, albe şi colorate, a generat pe cerul întunecat o feerie de lumină. S-au bucurat copiii, părinţii şi bunicii.

Autorităţile locale au decis să întrerupă sâmbătă, între orele 20:30 şi 21:30, iluminatul public pe principalele artere ale municipiului. Un eveniment cu rădăcini ecologice născut prin Australia, o manifestare semnal despre ceea ce înseamnă consumul excesiv de energie electrică.

Dar, orice lucru frumos are şi un revers. În cazul nostru, efectul negativ s-a văzut a doua zi, adică astăzi. Curenţii de aer au purtat jucăuşele lampioane spre câmpurile din zona de est a municipiului.

Ogoarele legumicultorilor sârbi au fost presărate cu sute de resturi de lampioane. Nu au scăpat de decorarea forţată nici copacii de pe lângă şoseaua de centură, în zona oborului săpătămânal. De obiectele căzute din cer au avut parte şi curţile societăţilor comerciale.

Şi, uite aşa, spectacolul „Ora Pământului” a dus la… poluare. Probabil, anul viitor, trebuie renunţat la astfel de obiecte care ne produc bucurie, emoţii, dar fac rău pâmântului!

resturi lampioane 2 resturi lampioane 3 resturi lampioane 1 resturi lampioane 5 resturi lampioane 6 resturi lampioane 7

Adaugă un Comentariu

*