Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 21, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Liberalii cer premierului Cioloş să-l demită pe prefectul Antonel Jîjîie

DÂMBOVIŢA: Liberalii cer premierului Cioloş să-l demită pe prefectul Antonel Jîjîie 

Antonel Jîjîie - prefect judeţul Dâmboviţa

Președintele filialei PNL Dâmbovița, deputatul Cezar Preda, a transmis premierului Dacian Cioloş o scrisoare deschisă prin care îi solicită demiterea prefectului Antonel Jîjîie, acuzându-l că foloseşte instituţia pe care o conduce ca „instrument politic de intimidare a aleşilor locali”. Liderul liberalilor susţine că Antonel Jîjîie l-a chemat la raport, la comanda PSD, pe primarul comunei Ulmi – Bogdan Tiţa şi a încercat să-l determine să revină asupra hotărârii de Consiliu Local prin care a fost validat un viceprimar al comunei Ulmi.

“Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu reprezentantul unui partid politic învestit cu puterea de a șantaja sau de a face presiuni asupra unor aleși locali, atunci când hotărârile luate în mod legal contravin intereselor de partid. Primarul PNL din Ulmi a fost ținta unui complot PSD-Prefect”, precizează președintele PNL Dâmbovița în textul scrisorii deschise.

PNL Dâmbovița precizează că acțiunile de intimidare, șantaj și amenintare ale prefectului ar putea face obiectul unei plângeri penale. Comportamentul politic abuziv va fi reclamat la nivel parlamentar printr-o interpelare semnată de deputații PNL Cezar Preda și Iulian Vladu.

Adaugă un Comentariu

*