Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Locuitorii din Fieni au sărbătorit 483 de ani de atestare documentară. FOTO

DÂMBOVIŢA: Locuitorii din Fieni au sărbătorit 483 de ani de atestare documentară. FOTO 

Sursa foto: Asociaţia Ecologică Floare de Colţ

Oraşul Fieni, din judeţul Dâmboviţa, a fost pentru două zile în sărbătoare. Primarul Adriean Budoiu nu a întrerupt tradiţia unor manifestări cultural-artistice şi sportive, care au antrenat întreaga comunitate la petrecere, mişcare, voie bună şi destindere.

„Zilele oraşului Fieni” au debutat sâmbătă, prin organizarea unui campionat de fotbal desfăşurat pe Stadionul Cimentul. Apoi, la Centrul de Cultură „Mihail Lupescu” s-a consumat şedinţa festivă a Consiliului Local prilejuită de aniversarea a 483 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Fieni. În aceeaşi incintă au fost sărbătorite cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Autorităţile locale i-au mai premiat pe preşcolarii şi elevii care au obţinut rezultate bune la învăţătură în anul şcolar 2014-2015.

În seara zilei de sâmbătă, pe scena instalată în Parcul Central, s-a desfăşurat prima parte a spectacolului dedicat „Zilelor Oraşului Fieni”. Au evoluat pentru fienari: Alina Eremia, Mihai Trestariu, Axinte, Mioara Velicu, Taraful Florin Vasilică, Denisa, Ansamblul Vocal-Instrumental „Victor Udrea” şi alţii.

Astăzi, pe o vreme de vară, blândă, deşi suntem în luna lui cuptor, sărbătoarea Fieniului a continuat. După slujba religioasă ţinută la Biserica Sfântul Nicolae, la care a participat, alături de enoriaşi, edilul Adreian Budoiu şi alţi fii ai oraşului, a urmat un ceremonial religios la Monumentul Eroilor. După-amiază, s-a consumat partea a doua a spectacolului artistic. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Foto: Asociaţia Ecologică Floare de Colţ 

fieni 1 fieni 2 fieni 3 fieni 4 fieni 5

Adaugă un Comentariu

*