Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Locul 38 la nivel naţional, după rezultatele la Evaluarea Naţională

DÂMBOVIŢA: Locul 38 la nivel naţional, după rezultatele la Evaluarea Naţională 

Sursa foto: www.pressalert.ro

Prefectul Ioan Marinescu şi-a exprimat astăzi dezamăgirea vizavi de faptul că, în judeţul Dâmboviţa, o serie de instituţii şcolare au avut o promovabilitate scăzută la Evaluarea Naţională sau chiar zero, în cazul Şcolii Cojasca. Rezultate nesatisfăcătoare s-au mai obţinut la Văcăreşti şi Crângurile.

Nici inspectorul şcolar Sorin Ion nu a fost tocmai mulţumit de rezultatele obţinute în Dâmboviţa, judeţul nostru situându-se la capitolul promovare pe locul 38, într-un clasament naţional.

Ioan Marinescu, a tunat şi fulgerat când a auzit ce s-a întâmplat la Cojasca, unde niciun elev nu a ajuns la liceu din cauza rezultatelor slabe.

„Trebuie să facem ceva. Este inadmisibil. Este clar că vina aparţine şi celor care educă, nu au depus eforturi suficiente. Mi se pare scandalos”, a afirmat prefectul.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus, astăzi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că are informaţii cum că, în anumite şcoli, cursurile nu se ţin decât în procent de 60% – 70%.

„Trebuiesc disciplinaţi copiii, dar şi cadrele didactice”, a adăugat prefectul judeţului Dâmboviţa.

Şeful Inspectoratului Şcolar, profesorul Sorin Ion, a precizat că şcolile cu rezultate slabe vor intra în procese de evaluare, iar unii directori s-ar putea să fie schimbaţi din funcţie.

Adaugă un Comentariu

*