Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Lucrările de restaurare a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi vor demara la începutul lunii august

DÂMBOVIŢA: Lucrările de restaurare a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi vor demara la începutul lunii august 

palat brancovenesc potlogi

Vineri, 1 august 2014, constructorul desemnat câștigător al contractului de lucrări în cadrul proiectului de restaurare a Palatului de la Potlogi – etapa a II-a, va prelua amplasamentul, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis săptămâna viitoare.

Pentru a se asigura că investiţia se va finaliza în termenul de 15 luni prevăzut în contract, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit în această dimineață la sediul instituției cu membrii Unității de Implementare a Proiectului, reprezentanții Proiectantului și Constructorului, cărora le-a recomandat să respecte prevederile contractului de finanțare și reglementările legale în vigoare, în scopul prevenirii unei implementări defectuoase a proiectului, situație care ar putea atrage corecții financiare sau alte urmări de natură juridică.

„La acest contract am avut corecţii financiare, vorbim de etapa I, nu de ceea ce semnăm astăzi, o corecţie financiară în valoare de 97.203,45 lei, TVA inclus, reprezentând 5% din valoarea totală a contractului de proiectare şi o corecţie în valoare de 168.186,21 TVA inclus, reprezentând 10% din valoarea totală a contractului de lucrări, cu precizarea că suma este calculată la ceea ce am plătit efectiv pentru că dacă am reziliat contractul, nu s-au calculate sumele în continuare, vorbim despre corecţia financiară de 10%.

Vreau să văd oamenii pe şantier de la 1 august, prioritatea absolută este refacerea acoperişului de la palat. Să continuăm lucrările de construcţii la Droşcărie şi la anexele palatului, lucrările pe monumente, pe instalaţii electrice şi cred că se poate începe chiar şi la lucrările de amenajare a curţii interioare. De la 1 august până la sfârşitul lunii noiembrie să fie front maxim, iar pentru perioada de iarnă să fie programate lucrări la interior. Sunt mulţumit că am reuşit să finalizăm procedura de achiziţie. Sper să fie semnat contractul într-un ceas bun şi să avem satisfacţia inaugurării în 2015 a unui obiectiv de importanţă naţională”, a spus Adrian Ţuţuianu.

De menţionat că, în 2013, a fost reziliat contractul cu firma care trebuia să execute lucrările la Palatul Brâncovenesc, ca urmare a faptului că nu s-a achitat de obligaţii. Practic, la Potlogi s-au cheltuit aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, bani care nu s-au regăsit în lucrările executate. Societatea care a pierdut acest contract, obţinut prin subcontractare de la câştigătorul licitaţiei, este a fiului şefului Poliţiei Locale Târgovişte – Bogdan Dinu, fost candidat PDL pentru Camera Deputaţilor în 2008.

Adaugă un Comentariu

*