Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Lucrările la staţia de epurare a municipiului Moreni vor fi reluate în luna iunie

DÂMBOVIŢA: Lucrările la staţia de epurare a municipiului Moreni vor fi reluate în luna iunie 

moreni statie epurare 2

Municipiul Moreni nu va rămâne fără staţie de epurare! Autorităţile dâmboviţene au identificat soluţia legală pentru preluarea contractului de către un alt constructor, după ce liderul de asociere, o firmă din Spania, a dat faliment. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu, pe 15 iunie se vor încheia documentele legale în acest sens şi se reiau lucrările. Există promisiunea că acestea vor fi finalizate până la sfârşitul lunii decembrie, urmând ca activităţile care vizează punerea în funcţiune să se deruleze anul viitor.

Cât priveşte celelalte subcomponente ale proiectului de reabilitare şi extindere a in frastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2017-2013, acestea sunt atent monitorizate astfel încât noile termene de finalizare să nu fie depăşite.

Probleme au apărut şi în aceea ce priveşte reţelele de apă şi canalizare de la Pucioasa şi Fieni (CL 7), întrucât constructorul a intrat în procedură de insolvenţă şi a anunţat că nu are resurse suficiente să finalizeze lucrările. Ca şi în cazul staţiei de epurare de la Moreni, contractul va fi preluat de o altă firmă din cele ce s-au asociat şi au câştigat licitaţia.

Pe 22 iunie vor fi gata staţiile de epurare de la Pucioasa şi Titu, iar în octombrie cea de la Găeşti. Punerea în funcţiune se va face după o perioadă de 2-3 luni de probe tehnologice. De asemenea, a fost deblocată şi subcomponenta care vizează reţelele de apă şi canalizare din Titu, lucrările urmând să înceapă pe 27 mai – Lotul I şi 10 iunie – Lotul II.

S-a intrat în linie dreaptă şi în ceea ce priveşte obiectivele de investiţii finanţate din economiile realizate în cadrul POS I Mediu. Mai este în procedură de adjudecare lucrarea de la Răzvad şi au apărut probleme cauzate de contestarea licitaţiei la Gura Ocniţei. Celelalte opt contracte de finanţare urmează în schimb să fie semnate pe 2 iunie.

„Cred că am făcut ce trebuie pentru Compania de Apă. Dacă nu mă implicam, POS I Mediu era compromis. Compania de Apă suferă, în primul rând, din cauza prea multelor găşti care s-au constituit de-a lungul timpului, care-şi dau unii altora la picioare şi nu stau decât să-şi facă reclamaţii şi să dea diverse informaţii, mai mult sau mai puţin verificate, către presă. Nu sunt preocupaţi de punerea în aplicare a proiectelor pe care le au. Eu m-am implicat în gestionarea acestora în calitate de reprezentant al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă, care este interesată de derularea contractelor din POS I Mediu, este interesată de derularea contractului pe POS 2 Mediu”, a explicat preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Lucrările la staţia de epurare a municipiului Moreni vor fi reluate în luna iunie

  1. fosa ecologica

    foarte bine atat pentru oameni, cat si pentru mediu!

     

Adaugă un Comentariu

*