Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Lupta împotriva drogurilor este inegală. Există voinţă, dar resursele sunt puţine!

DÂMBOVIŢA: Lupta împotriva drogurilor este inegală. Există voinţă, dar resursele sunt puţine! 

strategie antidrog 1

Reprezentanţi din 19 instituţii publice din judeţul Dâmboviţa s-au reunit astăzi, 5 iunie, sub coordonarea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, într-o nouă sesiune de lucru menită să sprijine elaborarea strategiei de combatere a consumului de droguri, strategie care să se aplice până în anul 2016.

Discuţiile au pornit de la realitatea clară că România nu mai este demult doar o ţară de tranzit, devenind între timp una de consum, iar judeţul Dâmboviţa nu face excepţie. Avem consumatori de droguri din toate sferele sociale! Din familii paupere, dar şi din familii cu un nivel material foarte ridicat.

Odată stabilit acest aspect, s-a trecut la faza a doua, respectiv identificarea problemelor cu care autorităţile se confruntă pentru ca apoi, în etapa a treia, să fie trasate măsurile ce trebuie implementate, astfel încât strategia să nu rămână un simplu raport pe hârtie.

Toţi participanţii – procurori, poliţişti, jandarmi, pompieri, medici, profesori, reprezentanţi ai instituţiilor sociale, preoţi, angajaţi din sistemul penitenciar, voluntari de Cruce Roşie şi responsabili din administraţia publică – au căzut de acord astăzi asupra piedicilor care apar în calea activităţilor de prevenţie:
– lipsa personalului specializat
– lipsa resurselor materiale pentru punerea în practică a sistemului de măsuri
– neimplicarea societăţii civile
– delăsarea părinţilor şi a cadrelor didactice, ba chiar şi a Bisericii
– program naţional de sănătate prost, care ar trebui rapid regândit astfel încât să nu se mai poată oferi spre vânzare droguri în apropierea unităţilor spitaliceşti.

Toate aceste aspecte vor fi analizate punct cu punct, astfel încât să se identifice cele mai bune măsuri de acţiune pentru fiecare situaţie în parte, întrucât prevenţia este cheia care ţine sub control fenomenul consumului de droguri.

strategie antidrog 2

Adaugă un Comentariu

*