Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 17, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Luptă la cuţite între PSD şi fostul primar al comunei Cândeşti

DÂMBOVIŢA: Luptă la cuţite între PSD şi fostul primar al comunei Cândeşti 

tutuianu - gheorman

În comuna Cândeşti, din judeţul Dâmboviţa, lupta politică a fost prezentă constant în viaţa comunităţii locale, nu doar în perioadele electorale. Acuzaţiile au curs din toate taberele. În acest moment, personajul principal pare să fie fostul primar – Tiberiu Gheorman, care a pierdut alegerile în 2012, în favoarea Georgetei Popa de la PSD. Să fie din cauză că Gheorman i-a iritat la maximum, din poziţia de consilier local, pe actualii conducători întrucât îi ţine în şah-mat tot sesizând autorităţile statului cu privire la aspecte ce se petrec în Cândeşti? Sau pentru că ar putea să le creeze probleme în alegerile de anul viitor? Indiferent care este miza, acuzele lansate de adversarii politici la adresa acestuia sunt extrem de dure.

„Vreau să ştie toată lumea că Tiberiu Gheorman nu a făcut, timp de 4 ani, absolut nimic pentru această localitate. Este un individ care a înstrăinat patrimoniul unităţii administrativ-teritoriale, şi mă refer la 24 hectare de teren, care erau proprietatea Primăriei. În al treilea rând, este un individ identificat de CNSAS ca fiind colaborator al Securităţii, un individ care a făcut Poliţie Politică. Se pare că omul nu are lăcuire şi continuă să facă ceea ce a făcut ca securist plătit al regimului comunist, adică să reclame continuu ba pe unul, ba pe altul. Cred că oamenii trebuie să ştie lucrurile astea. Toţi cei care primesc reclamaţii de la Gheorman trebuie să ştie că vin de la un individ care a făcut Poliţie Politică, situaţie dovedită cu documente de la CNSAS, adică un informator nenorocit care a distrus destine umane”, a declarat Adrian Ţuţuianu – preşedintele PSD Dâmboviţa şi al Consiliului Judeţean.

De partea cealaltă, Tiberiu Gheorman foloseşte în apărarea sa o adeverinţă a CNSAS din care reiese că nu a fost nici lucrător, nici colaborator al fostei Securităţi şi spune că-l va acţiona în judecată pe liderul social-democrat. De asemenea, vorbeşte şi despre proiecte de investiţii implementate cu deficienţe.

„Îl asigur pe acest domn că a fost prost informat. Intraţi pe CNSAS, adeverinţa nr. 2223/07.10.2014. Dacă pentru celelalte activităţi sesizarea instituţiilor abilitate să verifice modul (jaful) pe care l-a practicat d-nul Ţuţuianu împreună cu reprezentanţii Primăriei Cândeşti înseamna «reclamaţii» îl informez că acest lucru l-am învăţat de la dânsu, dar la un nivel mai mic. Pentru acuzaţiile de poliţie politică, îl informez că va trebui să vină cu probe, altfel îl voi acţiona în judecată. Ar fi bine ca d-nul Ţuţuianu să fie mai atent la modul de implementare a Proiectului pe DC99 A, pentru că deja au trecut 3 ani şi proiectul nu a fost implementat. Deja Primăria Cândeşti a plătit 60.000 lei pentru scrisoarea de garanţie şi în fiecare zi plăteste dobânzi şi penalităţi pentru fondurile necheltuite. Cât priveşte Căminul Cultural de la Dragodăneşti, nici dracu nu a mai văzut să vină cu un capac peste capacul existent, iar despre modul în care au cosmetizat gardul, nu mai vorbim. Şi, da, îi confirm d-nului Ţuţuianu că instituţiile abilitate îţi vor face datoria. Era să uit, mergeţi şi filmaţi porţiunea de Bază sportivă şcolară pe care au construit-o ei, că deja s-a dărâmat. Verificaţi declaraţiile de avere ale primarului şi viceprimarului, poate au mai făcut împrumuturi pe la soţi (soţii)”, susţine Tiberiu Gheorman – fostul primar al comunei Cândeşti.

adeverinta gheorman  CNSAS

Adaugă un Comentariu

*