Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Lupta se încinge! Prefectura îl vrea „zburat” cu totul din Primăria Târgovişte pe Gabriel Boriga!

DÂMBOVIŢA: Lupta se încinge! Prefectura îl vrea „zburat” cu totul din Primăria Târgovişte pe Gabriel Boriga! 

sanda - jijiie

Era de aşteptat ca reprezentanţii Guvernului în teritoriu, respectiv prefectul Victor Sanda şi subprefectul Antonel Jîjîie să ia poziţie împotriva declaraţiilor făcute de primarul Gabriel Boriga, joi, după ce a primit ordinul de încetare a mandatului. Edilul a catalogat iniţitiva celor doi ca fiind mârşavă şi mizerabilă, referindu-se în special la momentul ales pentru a semna acest ordin, respec tiv în preajma zilei sale de naştere, care a fost vineri. A fost şi o dovadă prin care cei doi apărătorii ai ordinii de drept au arătat că legea nu ţine cont de sentimente, omagieri, celebrări etc.

Deranjat de tonul lui Boriga, considerat a fi „un delir verbal”, Sanda a ieşit la atac, înarmându-se cu toate argumentele pe care i le dau funcţia şi legea. Victor Sanda a lăsat să se înţeleagă că nu este la mijloc nici un joc politic şi că a tăiat în carne vie oriunde a existat în judeţ un primar care a călcat pe bec. Prefectul a tot apăsat pe pedala cu condamnarera lui Boriga la trei ani de închisoare şi că ei, cei îndrituiţi să vegheze asupra respectării legii, asta au înţeles şi nu au nicio treabă cu suspendarea pedepsei.

„Ori dacă în hotărâre a fost dată condamnare 3 ani cu închisoare, noi am considerat că este cu privare de libertate, indiferent de modul de executare, care este cu totul altceva”, a spus Victor Sanda.

Antonel Jîjîie a părut mai deranjat decât prefectul şi a analizat termenii mârşav şi mizerabil, folosiţi de Boriga în declaraţia sa de joi.

„Nu ordinul este mârşav, ci legea este severă atunci când comiţi o faptă de corupţie, ori, domnul Boriga tocmai asta a comis şi a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea”, a declarat subprefectul Jîjîie.

Acesta a ţinut să atragă atenţia viceprimarilor şi consilierilor locali că se fac părtaşi la încălcarea legii, prin nerecuperarea pagubei produse la bugetul local, de circa 4 miliarde de lei vechi.

„Pasivitatea asta atrage răspunderea penală a viceprimarului şi a celor 21 de consilieri locali. Noi astăzi o să-i notificăm, în sensul că paguba trebuie acoperită de cei trei care au comis infracţiunea. Le vom pune în vedere să se întâmple în cel mai scurt timp, pentru că, de o lună, nu s-a întâmplat nimic la Târgovişte. Consiliul Local, în ultimii doi ani, a refuzat să se constituie parte civilă”, a adăugat, dur, Antonel Jîjîie.

Se pare că cei doi reprezentanţi ai Guvernului nu agreează nici ideea ca Boriga să devină în această perioadă consilier personal al primarului interimar, Ciprian Prisăcaru.

„Noi vom analiza foarte serios dispoziţia cu privire la angajarea la cabinetul viceprimarului a unui număr de consilieri personali şi, dacă se va impune, o vom ataca în instanţa de contencios”, a menţionat subprefectul Jîjîie.

Victor Sanda, la final, a ţinut să spună că, dacă nu acţiona în acest mod, era posibil să se trezească cu vreo plângere penală şi, Doamne fereşte, putea să ajungă la închisoare.

Lăsând la o parte demersurile legale transpuse în practică de Prefectura Dâmboviţa cu atât de mare aplomb, sunt voci în Târgovişte, care susţin ideea că un anumit grup politic l-a vrut pe Boriga scos rapid pe linie moartă, pentru a putea intra în acţiune. Dar, despre acest subiect într-o altă zi.

Gabriel Boriga nu a vrut să comenteze cele puse pe tapet presei de Victor Sanda şi Antonel Jâjie. S-a limitat doar să afirme:

„De trei săptămâni, Prefectura doar verifică. Tot ce fac ei din 23 mai 2014, adică a doua zi după ce s-a pronunţat sentinţa mea, de la ora 08:30, este să verifice. Nu au decât să verifice”.

Gabriel Boriga are toate şansele să revină pe funcţie, având în vedere precedentul creat în justiţie, în sensul că mai multe instanţe din ţară s-au pronunţat deja că primarii condamnaţi cu supendarea executării pedepsei îşi pot duce la capăt mandatul. Subiectul este lăsat în coadă de peşte de către legislaţia în vigoare care stipulează că un primar condamnat la închisoare îşi pierde de drept mandatul, dar nu se spune exact ce se întâmplă când executarea pedepsei îi este suspendată. la contestaţiile unor edili care şi-au pierdut mandatele, cum spuneam, mai  ulte instanţe din România au considerat că aceştia îşi pot vedea mai departe de treburile administraţiei. Şi primarul suspendat Gabriel Boriga a contestat în instanţă ordinul Prefecturii Dâmboviţa de a-i înceta mandatul înainte de termen. Rămâne acum să se pronunţe judecătorii.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Lupta se încinge! Prefectura îl vrea „zburat” cu totul din Primăria Târgovişte pe Gabriel Boriga!

  1. vali

    Asteptam si la Racari suspendarea lui Caraveteanu. Dl. prefect are datoria de a face asta.Motive? Incompatibilitatea dovedita de ANI, lucrarile stagnate de la scoala Ghergani care trebuia sa fie data in folosinta in iunie 2012 (pe fonduri europene, cu asmenea intarziere si sa nu amintim stadiul in care se afla….E cumva caz penal? Nu se sesizeaza nimeni?, …………………multe pot fi spuse……..

     

Adaugă un Comentariu

*