Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 20, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Majoretele promovează Târgoviştea! Prima lecţie învăţată: Dracula este un mit, Vlad Ţepeş a fost un mare domnitor!

DÂMBOVIŢA: Majoretele promovează Târgoviştea! Prima lecţie învăţată: Dracula este un mit, Vlad Ţepeş a fost un mare domnitor! 

conferinta majorete

Oraşul Târgovişte găzduieşte începând de astăzi cel mai mare eveniment al ultimilor 25 de ani, un concurs de anvergură internaţională: Campionatul European de Majorete. Fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti s-a bătut pentru a câştiga acest drept cu alte patru oraşe mari de pe Bătrânul Continent şi a dovedit că poate! După cum s-a exprimat Alen Scuric – preşedintele Asociaţiei Europene a Majoretelor, ediţia de anul acesta se dovedeşte încă din prima zi a fi mult mai bine organizată decât cea din 2013, din Cehia.

„Am primit la Târgovişte cel mai mare sprijin de până acum pentru organizarea acestui tip de eveniment. Munca primarului Ciprian Prisăcaru, a Alinei Dumbravă – directorul Campionatului European de Majorete – ediţia a XVI-a, şi a echipei de majorete din Târgovişte este foarte mare. Am lucrat noaptea trecută până la 5 dimineaţa. Echipele sunt cele mai bune din ţările lor. Vorbim despre ocupantele primelor trei locuri în campionatele naţionale”, a explicat Alen Scuric.

La Târgovişte a primit preşedintele Asociaţiei Europene de majorete cel mai consistent sprijin din partea autorităţilor şi nu este vorba neapărat de implicarea financiară, şi tot la Târgovişte a aflat şi ce înseamnă birocraţia! Alen Scuric ne-a mărturisit că nicăieri în Europa nu a fost obligat să completeze şi să semneze atâtea documente. Şi a organizat până acum 15 ediţii ale Campinatului European de Majorete!

Dincolo de toate acestea, dincolo de a fi o competiţie sportivă de nivel internaţional, Campionatul European de Majorete se va constitui şi într-un excelent eveniment de promovare turistică a oraşului Târgovişte. În plus, potrivit estimărilor preşedintelui Asociaţiei Europene de Majorete, cei 1.600 de participanţi vor la Târgovişte aproximativ 500.000 de euro, ceea ce înseamnă enorm pentru întreprinzătorii din oraş.

„Ne vizitează în aceste patru zile un număr foarte mare de persoane şi, slavă Domnului, Târgoviştea are ce să le ofere, iar noi vom face tot posibilul ca oaspeţii noştri să se simtă bine şi să plece cu o impresie frumoasă”, a spus Ciprian Prisăcaru – primarul interimar al municipiului, iar preşedintele Asociaţiei Europene de majorete l-a completat imediat, mărturisind sincer că acum nu-i mai este frică de Dracula!

Cu siguranţă după spectacolul „Dracula. Reîntoarcerea”, pus în scenă la Curtea Domnească, în seara de vineri, 12 septembrie, special pentru participanţii la Campionatul European de majorete, mitul vampirului Dracula va fi spulberat. Oaspeţii vor afla cine a fost cu adevărat Vlad Ţepeş şi ce a făcut acesta pentru ţara şi poporul său.

Astăzi, 11 septembrie, majoretele au avut antrenamentele oficiale, pentru ca vineri, 12 septembrie, de la ora 09:15, să înceapă concursul. Vor fi patru competiţii – pom-pom, baton, mace şi show, iar echipele sunt împărţite în trei categorii de vârstă. Favorite sunt majoretele din România (pom-pom), Croaţia (baton), Franţa (mace) şi Cehia (show), însă nu sunt excluse surprizele. După cum a spus Alen Scuric, în acest sport, cea mai mică greşeală te poate coborî de pe primul loc pe cel de-al cincilea. Probele se desfăşoară în Piaţa Tricolorului (Platoul Prefecturii), iar spectatorii au la dispoziţie 1.000 de locuri în tribune.

Adaugă un Comentariu

*