Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Expoziţie de promovare a mănăstirilor vechi din zona Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Expoziţie de promovare a mănăstirilor vechi din zona Târgovişte 

expozitie manastiri targoviste 1

În perioada 5 – 11 noiembrie 2015, este deschisă, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, o expoziţie de promovare a mănăstirilor vechi din zona municipiului. Evenimentul se derulează în cadrul unui proiect cu fonduri europene nerambursabile implementat de administraţia publică locală, în vederea creşterii atractivităţii judeţului Dâmboviţa ca destinaţie turistică.

Vizitatorii vor primi materiale de promovare – ghiduri, albume, pliante, DVD-uri – a mănăstirilor Stelea, Dealu, Viforâta, Bunea şi Nucet. Contribuţia financiară a Uniunii Europene în cadrul acestui proiect a fost de 757.295 lei, la care se adaugă o cofinanţare în sumă de 30.455 lei din partea Primăriei Târgovişte.

expozitie manastiri targoviste 4

Prezent astăzi la deschiderea expoziţiei „Mănăstirile vechi din zona Târgovişte”, viceprimarul Cosmin Bozieru a precizat că materialele promoţionale realizate în cadrul proiectului vor fi distribuite către operatorii turistici din ţară şi către administraţiile publice judeţene. De asemenea, vor fi utilizate în cadrul târgurilor de turism şi, evident, se vor regăsi la centrele de informare turistică.

În cadrul proiectului a fost construit şi un site web – www.manastiritargoviste.ro, unde se regăsesc informaţii despre cele cinci mănăstiri vechi din zona fostei Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti.

expozitie manastiri targoviste 2 expozitie manastiri targoviste 3

Adaugă un Comentariu

*