Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Maraton concertistic al Coralei „Appassionato” din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Maraton concertistic al Coralei „Appassionato” din Târgovişte 

Foto: Florian Ispas

Corala „Appassionato” se pregăteşte intens în aceste zile, sub îndrumarea atentă a dirijorului Florin Emil Nicolae Badea, pentru că următoarele săptămâni vor fi pline de evenimente culturale, la care formaţia va concerta. Prima reprezentaţie va fi sâmbătă, 17 mai, la Curtea Domnească din Târgovişte unde, împreună cu corul „Preludiu” din Bucureşti, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va onora „Noaptea Muzeelor”, o manifestare europeană iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, ajunsă în acest an la a zecea ediţie.

La invitaţia Asociaţiei Naţionale Corale din România, în ziua de 26 mai, Corala „Appassionato” va participa la stagiunea „Paul Constantinescu”, cu un concert susţinut în sala „George Enescu” de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Peste trei zile, la 29 mai, corala se va afla pe scena Teatrului Municipal „Tony Bulandra” Târgovişte, la invitaţia compozitorului Dan Buciu, organizatorul Festivalului „Săptămâna internaţională a muzicii noi”, un proiect ce se desfăşoară în mai multe centre culturale din România.

Între 6 şi 8 iunie, „Appassionato” va fi prezentă în localitatea Jihlava din Cehia, în calitate de invitat în recital la „Festivalul internaţional de muzică corală”, ce se desfăşoară aici de 57 de ani. Invitaţia a venit în urma rezultatelor excelente obţinute de Corala „Appassionato”, în noiembrie 2012, la concursul „Praga voice”, când a obţinut două premii I. De aprecieri deosebite s-a bucurat şi dirijorul formaţiei, maestrul Florin Emil Nicolae Badea, invitat să facă parte în acest an din juriul festivalului de la Jihlava.

Adaugă un Comentariu

*