Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Marin Antonescu, la un pas să-şi piardă mandatul de consilier judeţean

DÂMBOVIŢA: Marin Antonescu, la un pas să-şi piardă mandatul de consilier judeţean 

marin antonescu CJD

Marţi – 10 februarie, consilierii judeţeni dâmboviţeni vor avea de lucru, nu glumă! Pe ordinea de zi a şedinţei CJD se găsesc 72 de proiecte de hotărâre ce trebuiesc analizate, discutate şi, evident, votate. Asocieri între autoritatea judeţeană şi consiilile locale pentru realizarea unor lucrări de infrastructură, alocări de fonduri unor unităţi subordonarte etc. Punctul care a capacitat atenţia clasei politice se referă la cererea Partidului Naţional Liberal de a se constata încetarea de drept a mandatului de consilier a lui Marin Antonescu, unul dintre actualii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, ales de grupul PSD-PC şi câţiva independenţi.

CITEŞTE ŞI: „Marin Antonescu şi Neli Ion, maziliţi! Unul pentru că a fost ofiţer de securitate, celălalt pentru nesupunere!”

Marin Antonescu a fost exclus din PNL ca urmare a sprijinului pe care acesta l-a acordat prin votul său, împreună cu consiliera Neli Ion, actualei puterii din Dâmboviţa pentru trecerea unor proiecte de hotărâre de interes general. Oficial, Marin Antonescu a fost radiat din calitatea de membru PNL pentru că a fost deconspirat ca ofiţer de securitate.

Vicepreşedintele CJD Antonescu susţine că demersul foştilor colegi este nelegal şi nu va avea sorţi de izbândă. Deja a deschis acţiune în instanţă pentru rezolvarea litigiului cu PNL. De asemenea, Antonescu mai are de dus o luptă şi cu Agenţia Naţională de Integritate care l-a declarat incompatibil în luna ianuarie a acestui an.

CITEŞTE ŞI: „Agenţia de Integritate l-a declarat incompatibil pe vicepreşedintele CJ Marin Antonescu”

Ultimul punct de pe ordinea de zi va genera cu siguranţă alt moment de tensiune. Practic, consilierii PNL şi unii dintre independenţi au atacat la instanţa de contencios administrativ toate hotărârile adoptate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în şedinţa din data de 19 decembrie 2014, când PNL-iştii şi unii independenţi au părăsit sala.

Adaugă un Comentariu

*