Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 22, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Marius Caraveţeanu a fost ales preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PNL

DÂMBOVIŢA: Marius Caraveţeanu a fost ales preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PNL 

marius caraveteanu, liga alesilor PNL

Şedinţa Ligii Aleşilor Locali PNL din Dâmboviţa s-a desfăşurat sub auspiciile neîmplinirilor, speranţelor şi destăinuirilor de după alegeri, ca formă de exprimare a regretelor. Discursurile liderilor au fost bine alcătuite, fără excese, figuri de stil, exagerării. Au fost expuse în termenii concretului şi ai nevoii de sinceritate.

Gheaţa a fost spartă de consilierul judeţean Gabriel Plăiaşiu, care a spus că şedinţa desfăşurată astăzi este punctul de la care trebuie să pornească o reformă serioasă în partid, momentul asumării rezultatului alegerilor din 11 decembrie 2016. Adică, trezirea, frecat la ochi şi pornit din nou la treabă!

A urmat la microfon deputatul Cezar Preda, preşedintele interimar al PNL Dâmboviţa. Calm, destins, a spus că întâlnirea nu este una de analiză. Le-a mulţumit celor din sală pentru modul în care au luptat în campaniile electorale, dar nu au avut ce face! PNL a pierdut, a precizat Preda, pentru că nu a avut mesaj pentru români în 11 decembrie.

cezar preda, liga alesilor PNL

„Am încercat să apărăm virtuţile şi cinstea unui om care, la acea vreme, era primul ministru al României. Un om riguros, deştept, cinstit, dar, ca mesaj politic, pentru ce aveau nevoie românii, nimic. Şi rezultatul s-a văzut”, a recunoscut Cezar Preda.

Şeful PNL Dâmboviţa a mai spus că sunt multe de făcut în partid. Jumătate din organizaţiiile locale trebuiesc consolidate. Partidul are doar 19 primari în judeţ. Reprezentanţi ai PNL s-au predat deja şi votează după cum doreşte puterea, preferând posturi călduţe în locul asumării rolului de opozant politic.

Consilierul judeţean Aurelian Popa – fost prefect al judeţului – a pledat pe ideea de reconstrucţie, de unitate, de ieşire din letargie, din inactivitate politică. Senatorul Iancu Caracota, de asemenea, a vorbit despre nevoia de reclădire a partidului, în vederea pregătirii pentru alegerile din 2019-2020. Caracota şi-a încheiat discursul în ritm de poezie: „eu sunt apa, voi sunteţi pământul, mă cobor la voi, vă ating şi apoi plec topind în sufletul meu miracolul”…

A urmat la tribună fostul preşedinte PNL Dâmboviţa, ex-deputatul Iulian Vladu, încă neîmpăcat cu faptul că a fost scos de pe locul eligibil care îl ocupa pe lista de candidaţi în ultima clipă. Vladu a mărturisit că nu el a cedat poziţia numărul unu, i s-a impus acest lucru! Sala a aplaudat sinceritatea, curajul mărturisirii, chiar dacă gestul lui Vladu, cu siguranţă, nu i-a picat bine lui Cezar Preda, care, în campania electorală, a spus că Vladu a cedat locul 1 de pe listă în urma unei înţelegeri pe care au avut-o.

iulian vladu, liga alesilor PNLIulian Vladu a ţinut un discurs impecabil, fără nicio greşeală, pornit din sufletul învinsului fără de voie, a celui nedreptăţit. A criticat PNL pentru faptul că pare să nu mai funcţioneze nici la nivel naţional, nici la nivel judeţean. Pare că este condus după ureche! A mai spus Vladu că, din ceea ce i s-a întâmplat, a învăţat să nu mai aibă încredere în cuvântul oamenilor şi nici în cel al prietenilor! Concluzia ar fi că Iulian Vladu nu mai este în relaţii aşa de bune cu Cezar Preda şi că, sigur, va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL Dâmboviţa.

Ultimul la cuvânt, Marius Caraveţeanu – primarul oraşului Răcari, omul cu cele mai multe şanse să ocupe funcţia de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali ai PNL Dâmboviţa. Edilul de la Răcari este printre puţinii primari combatanţi pe frontul anti-PSD. Caraveţeanu a mulţumit colegilor liberali din administraţie care au reuşit să rămână statornici, care nu s-au lăsat atraşi de mirajul de a sări în barca PSD doar pentru a le fi bine. A povestit celor de faţă cum a fost pus în situaţia ingrată de a alege, ori semnează actul de demitere din funcţia de primar, ori adeziunea la PSD. Şi a ales să se lupte! A părăsit Primăria pentru câteva luni, dar s-a întors victorios, vertical şi demn.

liga alesilor pnlA urmat un scurt program folcloric pentru a mai descreţi frunţile îngânduraţilor şi pentru a încălzi sala destul de rece. Apoi, s-a trecut la vot. Ce era de aşteptat, s-a întâmplat. Marius Caraveţeanu a fost ales preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PNL Dâmboviţa cu 220 de voturi pentru şi doar opt împotrivă.

Adaugă un Comentariu

*