Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 23, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Medicii de familie din Răzvad se mută la 1 martie în dispensarul modernizat

DÂMBOVIŢA: Medicii de familie din Răzvad se mută la 1 martie în dispensarul modernizat 

dispensar-razvad-7

Primăria Răzvad a modernizat şi dotat, după model european, dispensarul medical din satul de centru. Investiţia a costat 760.000 de lei (7,6 miliarde lei vechi) şi a fost finanţată prin OG 28/2013 – Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Spaţiile au fost inaugurate la sfârşitul lunii noiembrie 2016, după care a urmat procedura legală de concesionare, formalitate recent finalizată, astfel că medicii de familie îşi vor începe activitatea aici, spune primarul Emanuel Spătaru, la 1 martie 2017.

CITEŞTE ŞI: Gata cu consultaţiile medicale în frig! Dispensar modern la Răzvad

„Este un lucru foarte bun pe care l-am putut face pentru cetăţenii comunei Răzvad. Este un lucru benefic, util, care a fost reuşit prin acest Program Naţional de Dezvoltare Locală. Salut deschiderea PNDL II, pentru care există o alocare financiară substanţială, în valoare de 6,6 miliarde de lei. Este unul dintre programele care au funcţionat cel mai bine în ultima vreme şi, prin acest program, au fost finalizate foarte multe investiţii la nivel rural şi nu numai”, ne-a precizat edilul Emanuel Spătaru.

emanuel spataru, RazvadPentru etapa a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, Primăria Răzvad a pregătit patru proiecte, care urmează să fie depuse la Ministerul Dezvoltării la începutul lunii martie:
1. Canalizare în satul Valea Voievozilor şi extindere în Răzvad. Valoare proiect – 15 milioane de lei. Reţeaua va măsura 17 km şi va deservi 800 de gospodării
2. Reabilitare şi dotare Şcoala Valea Voievozilor. Valoare proiect 1,6 milioane de lei.
3. Extindere reţea de apă în satul Gordota. Valoare proiect – 4 milioane de lei. Reţeaua va măsura 11 km şi va deservi 300 de gospodării.
4. Modernizare iluminat public în toată comuna. Valoare proiect – 1,2 milioane de lei.

Administraţia locală a pregătit, de asemenea, un proiect pentru reabilitarea şi modernizarea şcolii de centru, în valoare de 1,4 milioane de euro, care va fi depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional, imediat ce se vor deschide axele europene de finanţare.

Adaugă un Comentariu

*