Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 28, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Medicii de familie îşi bat joc de pacienţi, spune Adrian Ţuţuianu

DÂMBOVIŢA: Medicii de familie îşi bat joc de pacienţi, spune Adrian Ţuţuianu 

adrian tutuianu

Conform datelor furnizate de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, 39 de cabinete medicale individuale din judeţul Dâmboviţa prezintă deficienţe grave când vine vorba de asigurarea unei asistenţe medicale de calitate. Nu au săli de aşteptare, nu au căldură, apă curentă, consultaţiile sunt acordate în condiţii improprii. Mai mult decât atât, existăî şi medici care se comportă precum „stăpânii inelelor”, după cum i-a catalogat Ţuţuianu. Aceşti doctori acordă consultaţii medicale cui vor, când vor. ba, chiar refuză să se îngrijească de personele care sunt înscrise pe listele lor de pacienţi, pe motiv că… fac altă politică!

Adrian Ţuţuianu a venit şi cu exemple concrete. La Corneşti, medicul refuză să meargă în satele Frasin şi Cătunu. La fel se întâmplă şi la Dragomireşti. Chiar dacă administraţia locală a amenajat un dispensat cu tot ce trebuie în Decindeni, cei trei medici nu vor să meargă acolo să se îngrijească de bolnavii din acest sat. La Râul Alb, medicul care este consilier local PDL îşi tratează pacienţii după culoarea politică. La Morteni, se încasează ilegal bani pentru eliberarea certificatelor de deces, iar bolnavii sunt consultaţi în holul dispensarului.

Prin urmare, şeful judeţului i-a convocat la discuţii pe directorul DSP şi pe preşedinţii Colegiului medicilor şi casei de Asigurări de Sănătate, cărora le-a cerut să ia imediat măsuri pentru remedierea acestor probleme.

„Dacă doamna Zaharia de la Casa de Sănătate nu trece la aplicarea legii, îi voi cere schimbarea din funcţie. Direcţia de Sănătate Publică am avertizat-o în scris să dea termene de conformare în cele 39 de cazuri, după care să treacă la amenzi. Situaţia nu mai poate fi tolerată”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Adaugă un Comentariu

*