Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Medicii de familie, la un pas să fie alungaţi din comuna Nucet!

DÂMBOVIŢA: Medicii de familie, la un pas să fie alungaţi din comuna Nucet! 

Foto: www.comunanucet.ro

Cei 5.000 de locuitori ai comunei Nucet riscă să rămână fără medici de familie în comună, ca urmare a faptului că administraţia locală a majorat nivelul redevenţei percepută pentru spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea. Potrivit PNL Dâmboviţa, până în luna martie, Dispensarul Nucet a fost concesionat medicilor de familie Artur Safciu și Anica Boz cu 1 euro/mp/an, în conformitate cu prevederile HG 884/2004.

„Prin Hotărârea nr. 17/27.03.2015 a CL Nucet, redevența a fost însă majorată de aproape 20 de ori – la 19,32 euro/mp/an – motivându-se necesitatea de a se ajunge la «prețul pieței». Acest «preț al pieței» este mai mare decât în orașe precum Constanța sau Bacău, ceea ce ne îndreptățește să afirmăm că primarul comunei Nucet, Marioara Bărboiu, împreună cu consilierii PSD, nu vor ca oamenii să mai beneficieze de servicii medicale”, se arată într-un comunicat al PNL Dâmboviţa.

Cheltuielile pentru renovarea Dispensarului au fost suportate integral de către cei doi medici, dr. Artur Safciu și dr. Anica Boz, care au achiziţionat de asemenea mobilier și materiale sanitare și plătesc utilitățile.

”Este revoltător că Primăria Nucet nu a investit niciun ban în sănătate, în ultimii 25 de ani, dar acum cere redevențe nereale și nejustificate, doar – doar îi va alunga pe medicii de familie din comună. Sunt oameni în vârstă și bolnavi, copii și persoane cu handicap care vor avea cel mai mult de suferit. Primarul trebuie să creeze condiții optime pentru ca medicii de familie să-și desfășoare activitatea, nu să-i oblige să plătească sume pe care nu și le permit. Clădirea Dispensarului se află în patrimoniul privat al unității administrativ – teritoriale Nucet și trebuie să deservească în mod decent cetățenii, nu să-i lipsească de utilitatea acestuia, în cazul în care medicii de familie nu-și mai pot desfășura activitatea”, a precizat Daniela Matei, co-președinte PNL Nucet.

PNL Nucet solicită primarului Marioara Bărboiu și Consiliului Local, majoritar PSD, ca în ședința ordinară de astăzi, de la ora 17:00, să revină asupra hotărârii privind majorarea, de aproape 20 de ori, a redevențelor pentru medicii de familie și să înceteze cu presiunile asupra acestora.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Medicii de familie, la un pas să fie alungaţi din comuna Nucet!

  1. Florés

    Cu tristete constat cà banii sunt mai presus decât sànàtatea oamenilor, iar medicii sunt alungati din comunà làsând oameni fàrà ajutor medical.

     

Adaugă un Comentariu

*