Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Meişoare, satul unde soarele, vântul şi norii se prind zilnic într-o horă veselă. VIDEO

DÂMBOVIŢA: Meişoare, satul unde soarele, vântul şi norii se prind zilnic într-o horă veselă. VIDEO 

meisoare

Județul Dâmbovița este bogat în frumuseți naturale, meleaguri pitorești, încărcate cu arome ale istoriei și tradiției populare. Am ajuns astăzi la Meișoare, undeva în nord-vestul județului, la graniță cu muntele și cerul. O așezare cocoțată pe un vârf de deal, care privește discret spre culmile Leaotei și Munții Argeșului. Un loc unde soarele, vântul și norii se prind zilnic într-o horă veselă, contribuind din plin la farmecul peisajului, încă nealterat de mâna omului.

Satul aparține administrativ-teritorial de comuna Pucheni, datează de câteva sute de ani și a fost închegat de păstorii care s-au așezat pe aceste dealuri, aproape de pășunile mănoase ale muntelui, departe de tumultul societății aflată într-o continuă schimbare.

VEZI VIDEO

Creșterea animalelor a fost și continuă să fie principala preocupare a localnicilor, a celor bine înrădăcinați, care au rămas lângă palma lor de pământ, sub care freamătă stânca.

În sat au rămas mai mult bătrânii. Aceștia își aduc aminte cu nostalgie de vremurile care s-au dus, de tinerețea petrecută pe văile și pe munții din zonă. Regretă că tinerii nu prea mai au aplecare spre îndeletnicirile tradiționale, iar meseriile păstrate din moș–strămoși se pierd.

Există și la Meișoare sărăcie, luptă pentru supraviețuire, dar oamenii nu-și pierd curajul. Plâng în bătătura lor și speră la zile mai bune. Înțeleg că acestea sunt regulile capitalismului și trebuie să te supui.

Adaugă un Comentariu

*