Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Metoda „Accidentul” din nou în actualitate. Nu vă lăsaţi păcăliţi!

DÂMBOVIŢA: Metoda „Accidentul” din nou în actualitate. Nu vă lăsaţi păcăliţi! 

telefon k

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de numitul N.M., de 85 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost contactat telefonic de o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind fiul său. Acesta i-a solicitat suma de 5000 de lei, pe motiv că a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia a vătămat grav un copil şi are nevoie de bani.

Bărbatul a contactat-o telefonic pe nora sa, care i-a infirmat implicarea într-un accident rutier a fiului, motiv pentru care acesta nu a mai dat curs solicitării.

Poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de înşelaciune.

Se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin Parchet.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii dâmboviţeni recomandă cetăţenilor:

  • manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi nu daţi curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională;
  • verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier – cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau sunaţi chiar persoana în cauză pe numărul cunoscut de dumneavoastră. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;
  • dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi reprezentanţii poliţiei;
  • fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

 

Sursa: IPJ Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*