Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: În Micro VI nu va rămâne niciun centimetru pătrat nemodernizat

DÂMBOVIŢA: În Micro VI nu va rămâne niciun centimetru pătrat nemodernizat 

PIDU A 1

Au trecut doar două săptămâni de la ultima vizită pe care Executivul Primăriei Târgovişte a întreprins-o împreună cu reprezentanţii mass-media în aria de acţiune a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană – Zona A, însă schimbările sunt evidente.

În Micro VI, au dispărut deja inesteticile şi insalubrele garaje, iar în momentul de faţă de lucrează intens pentru amenajarea parcărilor. De asemenea, se efectuează lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, se vor asfalta bulevardele principale, respectiv Unirii şi Tudor Vladimirescu. Totodată, se acţionează în zona amenajării trotuarelor şi, foarte important, se păstrează spaţiile verzi.

„Vom trece prin parcarea fiecărui bloc, pe fiecare alee de acces la scările blocurilor, pe fiecare stradă secundară. Toate vor fi reabilitate în proporţie de 100%. Vom asfalta toate străzile, toate străduţele, toate aleile. Vom amenaja parcări pe care le vom marca şi care vor avea supraveghere video. De asemenea, se vor schimba, acolo unde este nevoie, reţelele de apă şi de canalizare, vor fi amplasate patru noi locuri de joacă pentru copii în Micro VI şi se vor monta aproximativ 120 de stâlpi de iluminat public. Corpurile de iluminat vor fi moderne, vor fi cu led şi, de asemenea, vor fi şi panouri fotovoltaice, care vor vor folosi energia regenerabilă venită de la soare”, a precizat primarul Gabriel Boriga.

PIDU A 4

Lucrările sunt supravegheate zilnic de membrii Executivului Primăriei, astfel încât să nu apară probleme de calitate, iar cetăţenii să se poată bucura de aceste investiţii menite să le schimbe nivelul de trai.

La finalul perioadei de implementare a PIDU-lui A, în 2015, Micro VI, la fel ca şi Micro XI, Micro XII, Cartierul CFR şi Aleeea Trandafirilor (cuprinse în PIDU B), va arăta cu totul şi cu totul altfel. Va fi un cartier nou. Nu va mai rămâne niciun centimetru pătrat la fel cum era acum o lună sau acum un an sau acum 30 de ani.

„Într-adevăr, o să fie o perioadă în care va fi praf, va fi şi noroi, dacă va ploua, însă toate aceste lucruri sunt inerente unui proces de investiţii masive, aşa cum facem noi aici, de reabilitare totală a unui cartier. Fac apel la cetăţenii municipiului Târgovişte să înţeleagă eforturile Primăriei, iar pe de altă parte să sprijine eforturile pe care le facem. Nu cred că este cineva care nu este conştient că noi modernizăm oraşul”, a declarat primarul Târgoviştei.

PIDU A 2

Managerul de proiect, Gabriel Cioacă – city manager Târgovişte, este mulţumit de ritmul în care se derulează lucrările în Micro VI.

„Singurele probleme pe care le-am avut în această perioadă au fost cauzate de conductele vechi care nu intră în procesul de reabilitare pe PIDU A şi bine ar fi ca cei de la Compania de Apă să ne ofere un sprijin mai rapid în înlocuirea lor”, s-a exprimat Gabi Cioacă.

PIDU A 3

Răspuns la DÂMBOVIŢA: În Micro VI nu va rămâne niciun centimetru pătrat nemodernizat

  1. Gabriel Andrei

    Strazile sunt un dezastru!! Cum am anticipat, cele recent asfaltate s-au stricat, deoarece nu s-au facut pe o baza solida, ci pe un pietris tasat. Contractele nu cred ca sunt departe de DNA, insa starea orasului este la pamant, din punct de vedere al infrastructurii, unde una slaba a devenit dezastruoasa.

     

Adaugă un Comentariu

*