Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Miile de locuri de muncă din fabrica Arctic de la Ulmi s-au redus la 480 până în 2024!

DÂMBOVIŢA: Miile de locuri de muncă din fabrica Arctic de la Ulmi s-au redus la 480 până în 2024! 

Sursa foto: SC Arctic SA

Dâmboviţenii ştiu de mai bine de un an de zile că SC Arctic SA va construi la Ulmi, lângă Târgovişte, o fabrică de maşini de spălat. 2016 fiind an electoral, oamenilor li s-a vorbit foarte des despre această investiţie ca fiind una care va contribui decisiv la dezvoltarea judeţului, mai ales că se vor crea cel puţin 2.400 de locuri de muncă până în 2019, plus încă pe atâtea la firmele care vor furniza componentele. Nu contestăm, noua fabrică Arctic va influenţa pozitiv economia locală şi naţională, însă nu putem să nu remarcăm faptul că miile de locuri de muncă s-au redus la… 480 până în 2024, potrivit oficialilor Arctic.

“Până în 2024, proiectul nostru va crea 480 de locuri de muncă în județul Dâmbovița, cu planuri de dezvoltare ulterioară. Adițional creării de noi locuri de muncă, într-o regiune cu una din cele mai mari rate de șomaj din România, această investiție va contribui la îmbunătățirea calității vieții la nivel local, prin dezvoltarea profesională a forței de lucru, dar și atragerea unor noi investitori în zonă”, a declarat Nihat Bayiz – director general Arctic.

CITEŞTE ŞI: Arctic cere ajutor de stat de la Guvern să construiască fabrică la Ulmi

Noua fabrică de mașini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0. Conceptul va presupune introducerea Sistemelor Cyber Physical, care includ utilaje inteligente (dispozitive, utilaje, flote și retele inter-conectate), sisteme de analiză (care îmbină puterea sistemelor de analiză fizică, algoritmii predictivi, automatizarea și expertiza avansată). Cu alte cuvinte, foarte multă tehnică şi oameni mai puţini!

“Noua fabrică va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producție cu cele din alte țări parte din grupul Arçelik, dar și utilaje inteligente”, a explicat Nihat Bayiz.

Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea proiectului anunţat în judeţul Dâmboviţa este de 471 milioane lei noi. Potrivit estimărilor, fabrica va fi pusă în funcţiune anul viitor.

Adaugă un Comentariu

*