Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Ministrul Educaţiei, vizită de lucru pe mai multe şantiere din judeţ

DÂMBOVIŢA: Ministrul Educaţiei, vizită de lucru pe mai multe şantiere din judeţ 

vizita ministru nastase 4

Aşa cum a promis, senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, aduce în judeţ, rând pe rând, miniştrii din Cabinetul Grindeanu. Astăzi, a fost rândul lui Pavel Năstase, ministrul Educaţiei Naţionale, să întreprindă o vizită de lucru în Dâmboviţa.

La primele ore ale dimineţii, conducerea judeţului l-a aşteptat pe Pavel Năstase la Corbii Mari. Înaltul demnitar a vizitat, însoţit de senatorii Adrian Ţuţuianu şi Titus Corlăţean, deputaţii Carmen Holban şi Oana Vlăducă, preşedintele CJ Dâmboviţa – Alexandru Oprea, vicepreşedinţii Claudia Gilia şi Alin Manole, prefectul Antonel Jîjîie şi inspectorii şcolari Ion Sorin şi Gabriela Istrate, grădiniţa din satul Petreşti.

vizita ministru nastase 2

În noul spaţiu de învăţământ preşcolar s-au investit peste 600.000 de lei, fonduri obţinute de la Banca Mondială. Primăria a mai cheltuit încă 350.000 de lei pentru împrejmuirea unităţii, amenajarea unui teren de sport acoperit cu tartan, montarea unor panouri solare şi a centralei termice. Ionuţ Bănică, primarul comunei Corbii Mari, şi-a propus ca, de 1 iunie, să inaugureze grădiniţa.

Turul prin Corbii Mari a continuat la Şcoala Nr. 2 Grozăveşti cu clasele I-IV. În instituţia de învăţământ care dispune de cinci săli şi o bibliotecă vor studia 125 de copii. Investiţia, derulată cu fonduri obţinute prin Ministerul Educaţiei Naţionale (1.276.000 lei), va fi încheiată în luna septembrie 2017. Şi aici, autorităţile locale au intervenit cu un proiect de lucrări suplimentare de circa 250.000 de lei pentru împrejmuire, curte exterioară, centrală termică şi montarea unor panouri solare.

vizita ministru nastase 1De la Corbii Mari întreaga delegaţie a pornit spre Potlogi, mai precis în satul Româneşti, unde au fost vizitate două grădiniţe şi o şcoală. Fondurile pentru materializarea acestor investiţii au fost asigurate de norvegieni. Fiindcă tot se aflau pe teritoriul comunei Potlogi, ministrul Pavel Năstase a făcut un scurt popas şi la Palatul Brâncovenesc din localitate. Demnitarul a fost plăcut impresionat de modul în care a fost reabilitată vechea curte domnească.

vizita ministru nastase 3Ministrul Educaţiei Naţionale şi-a încheiat vizita în judeţul Dâmboviţa în municipiul Târgovişte, unde s-a oprit la Palatul Copiilor, Grădiniţa Nr. 16 din microraionul IV şi Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte. Pavel Năstase a felicitat conducerea universităţii târgoviştene, autorităţile locale şi pe cele judeţene pentru modul în care s-au implicat pentru conturarea unei instituţii de învăţământ superior unică la nivel naţional prin spaţii de studiu, laboratoare, dotare tehnică şi materială.

Rectorul Călin Oros i-a prezentat campusul în detaliu şi l-a informat că, în foarte scurt timp, Universitatea Valahia va mai dispune de un amfiteatru grecesc destinat organizării unor spectacole şi ceremonii diferite, precum şi de o bază sportivă ultramodernă.

Adaugă un Comentariu

*