Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Ministrul Iulian Matache a promis că va repara podurile de la Pucioasa şi Viişoara!

DÂMBOVIŢA: Ministrul Iulian Matache a promis că va repara podurile de la Pucioasa şi Viişoara! 

vizita iulian matache 2

Iulian Matache, deşi este ministrul Transporturilor de numai şase luni, nu a refuzat invitaţia parlamentarilor şi a conducerii judeţului, să întreprindă o vizită de lucru în Dâmboviţa, în zonele cu probleme în ceea ce priveşte traficul rutier şi cel feroviar.

Intrarea în judeţ şi-a făcut-o prin nord, pe DN 71 dinspre Sinaia. Demnitarul a fost aşteptat la Cota 1000 de preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu, prefectul Ioan Marinescu, deputatul Ionuţ Săvoiu şi senatorii Valentin Calcan şi Leonardo Badea. Venind pe acest traseu, ministrul a avut posibilitatea să vadă în ce stare deplorabilă se prezintă DN71, tronsonul dintre Sinaia şi Pucioasa. A promis că se va apleca mai mult asupra acestei situaţii şi va dispune reparaţii de urgenţă pe acest drum, fiindcă, deocamdată, nu există finanţare pentru refacerea totală.

vizita iulian matache 1

Prima oprire a fost în gara de la capătul liniei de cale ferată Târgovişte-Pucioasa-Pietroşiţa. Staţie cu tradiţie, dar în care trenul nu a mai intrat de câţiva ani din cauza unor decizii penibile luate de mai marii SNCFR care, spun unii, au vrut să faciliteze firmele auto de transport călători.

CITEŞTE ŞI: Angajament! Ministrul Transporturilor redechide ruta CFR Târgovişte-Pietroşiţa la 1 octombrie

Localnicii, care au casele în apropierea Gării Pietroşiţa s-au mirat când au văzut aşa multă lume sosită în staţia CFR. Ministrul a vizitat gara, a stat de vorbă cu personalul CFR rămas la datorie şi a promis, în mod solemn, că, începând cu data de 1 octombrie 2015, trenurile de călători vor circula din nou pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa. A dat de înţeles că responsabilii de la CFR Călători care nu se vor conforma deciziei sale vor fi sancţionaţi. Ministrul i-a sfătuit pe reprezentanţii primăriilor din zonă, prezenţi şi ei la întâlnire, dar şi pe cei ai autorităţilor judeţene, să se folosească de orice mijloace pentru a-i anunţa pe oameni că trenurile vor intra din nou în pâine.

La solicitarea prefectului Ioan Marinescu, ministrul Iulian Matache a promis că va dispune şi o anchetă în cazul firmelor auto de transport călători care nu-şi fac datoria în conformitate cu legea şi cu respectul cuvenit faţă de cetăţean. S-a discutat şi despre orarul de funcţionare al garniturilor de tren, care să fie acordat la nevoile cetăţenilor.

vizita iulian matache 3

Următoarea oprire, la Pucioasa! Aici, după ce a văzut cum arată parcul gării, pe care a ţinut neapărat să i-l arate preşedintele Ţuţuianu, fiindcă, odată, această grădină publică era renumită prin frumuseţea ei, a dat indicaţii subordonaţilor să-l reamenajeze rapid.

Au fost trecute apoi în revistă podurile de la Pucioasa, cel peste râul Ialomiţa din zona barajului şi podul peste pârâul Bizdidel. Ambele obiective care deservesc DN71 nu mai prezintă de multă vreme siguranţă în exploatare. Semnalele trase de autorităţile locale şi cele judeţene, de cetăţeni, de media, nu prea au fost ascultate de mai marii Companiei Naţionale de Drumuri. Acest lucru i l-a mărturisit Ţuţuianu ministrului Iulian Matache sub podul de la Bizdidel. Aici, a rămas să se construiască o trecere provizorie care să deservească traficul rutier până ce va fi reabilitat podul afectat.

Vizită, discuţii, promisiuni şi proiecte şi la podul peste Dâmboviţa, de la Viişoara, de pe DN 72 Târgovişte-Găeşti!

vizita iulian matache 8

Ultima staţie a ministrului Iulian Matache, între bălăriile de pe terenul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, acolo unde urmează să se construiască un modern sediu RAR. Investiţia se ridică la 1.800.000 de euto şi este susţinută din fondurile RAR.

Una peste alta, vizita în judeţul Dâmboviţa a ministrului Transporturilor, Iulian Matache, a fost una constructivă. În afară de faptul că demnitarul a văzut problemele existente în infrastructura rutieră din judeţ, va urni din loc trenul Târgovişte-Pietroşiţa, uşurându-l pe deputatul Ionuţ Săvoiu, cel care a luat pe umerii săi această povară şi s-a tot chinuit încă de la începutul mandatului său să facă locomotiva să şuiere din nou pe acest tronson de cale ferată.

vizita iulian matache 4 vizita iulian matache 5 vizita iulian matache 6 vizita iulian matache 7 vizita iulian matache 9

Adaugă un Comentariu

*