Știri, Muntenia-Sud, România|joi, august 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Ministrul Mediului a inaugurat noua staţie de epurare a oraşului Titu. FOTO

DÂMBOVIŢA: Ministrul Mediului a inaugurat noua staţie de epurare a oraşului Titu. FOTO 

titu 3

Graţiela Leocadia Gavrilescu – ministrul Mediului a întreprins astăzi, 7 septembrie, o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, ocazie cu care a participat la inaugurarea staţiei de epurare a oraşului Titu, investiţie de 12,5 milioane de lei, fără TVA, realizată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013. Noua staţie de epurare se află în acest moment în probe tehnologice. Potrivit constructorului, testele vor fi definitivate pe 25 octombrie.

În cuvântul său, primarul de la Titu – Traian Niculae a mulţumit ministrului Graţiela Gavrilescu pentru sprijinul acordat în realizarea acestui obiectiv şi a explicat că staţia de epurare va fi de folos nu doar locuitorilor oraşului, ci şi celor din satele vecine.

 

„Este un moment important în viaţa oraşului Titu. Salut prezenţa doamnei ministru şi îi mulţumesc foarte mult că şi-a făcut timp să participe la inaugurarea noii staţii de epurare. De asemenea, îi mulţumesc pentru ajutorul pe care ni l-a dat şi ni-l dă în continuare. Această staţie de epurare este de folosinţă locuitorilor oraşului Titu, dar şi celor din comunele şi satele apropiate oraşului nostru. La Titu, mai avem în derulare şi proiecte de canalizare”, a precizat primarul Traian Niculae.

Ministrul Mediului a punctat că Dâmboviţa se va înscrie cu siguranţă în top 10 al judeţelor din România în care absorţia fondurilor europene de apropie de 100%. Cât priveşte staţia de epurare de la Titu, Graţiela Gavrilescu a spus că astfel de obiective ar trebui să existe în toate oraşele din ţară, iar primarii ar trebui să urmeze exemplul edilului Traian Niculae, care nu a precupeţit niciun efort pentru a implementa proiectul.

titu 1

„Astăzi, vedem dus la îndeplinire un proiect extrem de important. Îi mulţumesc domnului primar pentru toată strădania, pentru profesionalismul dovedit, pentru omul Traian Niculae, adevăratul gospodar, pentru că, fiind la primul mandat, a înţeles că cel mai important lucru este să demonstreze propriei comunităţi cum trebuie să arate acest oraş. Vă felicit, domnule primar, că reuşiţi în fiecare zi, prin strădania dumneavoastră şi a Consiliului Local, să daţi dovadă într-adevăr de lucruri care sunt demne de persoana dumneavoastră. În acelaşi timp, văd că, înainte de termenul-limită 31 decembrie 2015, în judeţul Dâmboviţa, se finalizează nişte proiecte derulate pe POS Mediu, prin absorţie de fonduri europene. Pentru acest lucru îl felicit pe domnul Adrian Ţuţuianu, că a putut, din momentul în care a preluat frâiele acestui judeţ, să se uite la fiecare proiect în parte, astfel încât judeţul Dâmboviţa să absoarbă cât mai mulţi bani din cei europeni, care, de fapt, reprezintă, prin extrapolare, banul nostru, al fiecărui român”, a declarat Graţiela Gavrilescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu a vorbit despre stadiul de execuţie al proiectelor implementate în judeţul Dâmboviţa cu fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013, dar şi despre cele aflate în pregătire pentru noua sesiune financiară europeană. Potrivit şefului CJD, sunt probleme doar în ceea ce priveşte investiţia derulată în municipiul Moreni – staţie de epurare şi bazine de apă, care nu va putea fi finalizată până la 31 decembrie 2015. În rest, celelalte proiecte, deşi au avut la un moment dat mari întârzieri de execuţie, sunt acum în grafic. Adrian Ţuţuianu i-a mai vorbit ministrului Mediului despre necesitatea deschiderii unei noi sesiune de depunere de proiecte în cadrul Administraţiei Fondului de Mediu, fiindcă există deja primării care au proiectele tehnice întocmite. Graţiela Gavrilescu a venit imediat cu vestea cea bună: în scurt timp se va lansa sesiunea solicitată.

titu 2 titu 6 titu 5 titu 4

 

Adaugă un Comentariu

*