Știri, Muntenia-Sud, România|luni, august 19, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Ministrul Rovana Plumb a sărbătorit familia la Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Ministrul Rovana Plumb a sărbătorit familia la Târgovişte 

rovana plumb 1

La sfârşitul săptămânii, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a participat la un simpozion organizat la Biblioteca judeţeană din Târgovişte dedicat Zilei Internaţionale a Familiei.

Alături de Rovana Plumb s-au mai aflat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, parlamentari, reprezentanţi ai unor instituţii publice, ai Filialei Judeţene de Cruce Roşie şi ai Arhiepiscopiei Târgoviştei. A fost de faţă şi Andrei Plumb – preşedintele Asociaţiei „Împreună pentru Târgovişte”.

Ministrul Rovana Plumb a spus că familia trebuie să fie în continuare sprijinită de stat pentru că are un rol determinant în construcţia normală a societăţii româneşti. Rovana Plumb a promis că, în calitatea pe care o are, va face totul pentru a continua programul de măsuri de ajutorare a familiei şi a copilului, dar şi a persoanelor vârstnice.

rovana plumb 2

„Pentru mine, familia înseamnă copii, înseamnă părinţi, înseamnă persoane vârstnice. Înseamnă copii care merg la grădiniţă, la creşă, copii care sunt îngrijiţi acasă, părinţii care sunt în câmpul muncii sau care îşi caută un loc de muncă şi bunicii către care se îndreaptă tot respectul meu, pentru munca, truda lor de o viaţă pentru familie şi societate.

Din punct de vedere al Ministerului pe care îl conduc, cuvântul de ordine este «echitate». Pentru viitor, vrem ca pe zona de protecţie socială, în afară de a continua să reparăm anumite nedreptăţi, să majorăm alocaţia de stat. Pentru familiile din România şi în special pentru copii, vom veni cu un pachet nou, cu o viziune nouă, care va fi anunţată pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului. Pentru părinţi, în 2013 am crescut numărul locurilor de muncă, am creat 80.000 de noi locuri de muncă, dar este esenţial să continuăm acest trend”, a declarat Rovana Plumb.

În cadrul aceluiaşi eveniment, şase familii – una tânără, trei în dificultate şi două cu ani mulţi în căsnicie – au primit daruri şi diplome.

În afară de obiecte electrocasnice oferite de Arctic Găeşti, cele trei cupluri cu probleme au fost recompensate şi cu câte 300 de lei.

La finalul manifestărilor, ministrul Rovana Plumb a devenit membru al filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, primind carnetul cu numărul 160.602.

rovana plumb 3

Adaugă un Comentariu

*