Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Mitropolitul Nifon a fost decorat de regele Mihai I al României

DÂMBOVIŢA: Mitropolitul Nifon a fost decorat de regele Mihai I al României 

distinctie Nifon

Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON i-a fost conferit, joi – 23 octombrie 2014,la Palatul Peleş din Sinaia, Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer de către M.S. Mihai I, Rege al României.

Această înaltă distincţie regală i-a fost conferită Înaltpreasfinţiei Sale pentru “conducerea cu blândeţe, înţelepciune şi har a activităţilor internaţionale ale Bisericii Ortodoxe, iar astăzi a Arhiepiscopiei Târgoviştei. Pentru respectul şi afecţiunea faţă de Coroană, de valorile şi principiiile ei. Pentru legăturile atât de strânse, istorice şi spirituale, dintre Arhiepiscopia Târgoviştei şi Familia Regală a României”.

Precizăm că M.S. Mihai I, alături de membri ai Familiei Regale a României, a vizitat Arhiepiscopia Târgoviştei de câteva ori, un moment notabil fiind cel al participării la ceremoniile legate de comemorarea a 400 de ani de la moartea martirică a lui Mihai Voievod Viteazul şi aniversarea a 500 de ani de la sfințirea Mânăstirii Dealu, la 8 septembrie 2001.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei

Adaugă un Comentariu

*