Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 11, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Mitropolitul Nifon, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române pentru pregătirea Sfântului şi Marelui Sinod

DÂMBOVIŢA: Mitropolitul Nifon, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române pentru pregătirea Sfântului şi Marelui Sinod 

intrunire biserica 2

Reprezentanţii celor 14 Biserici Ortodoxe Autocefale s-au întrunit, între 15 şi 21 februarie, la Centrul Patriarhiei Ecumenice de la Chambésy – Elveția, pentru a revizui textul intitulat “Contribuția Bisericilor Ortodoxe locale la realizarea idealurilor creștine de pace, libertate, frățietate și dragoste între popoare și înlăturarea discriminărilor rasiale”, care fusese adoptat de către cea de a III-a Conferinţă Panortodoxă Presinodală, desfăşurată la Chambésy, între 28 octombrie – 6 noiembrie 1986. Revizuirea se impunea pentru a fi pregătit spre a fi prezentat Sfântului şi Marelui Sinod.

În urma unor discuţii foarte intense, Comisia interortodoxă specială, înființată la inițiativa Synaxei Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe din luna martie 2014, a adoptat, la această întrunire, în unanimitate, o versiune revizuită a cinci capitole din textul în cauză, urmând ca ultimele două capitole, care necesită un studiu mai aprofundat, să fie adoptate la cea de a 3-a şi ultima întrunire a acestei comisii, care va avea loc tot la Chambésy, între 29 martie – 5 aprilie a.c.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul României, prin Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON, Arhiepiscopul Târgoviştei, însoţit de Pr. prof. dr. Viorel IONIŢĂ, Consilier patriarhal onorific.

intrunire biserica 1

Adaugă un Comentariu

*