Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 9, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Mitropolitul Nifon şi preşedintele CJ au oferit daruri copiilor din centrele sociale

DÂMBOVIŢA: Mitropolitul Nifon şi preşedintele CJ au oferit daruri copiilor din centrele sociale 

daruri arhiepiscopie 2

Mitropolitul Nifon şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu au oferit astăzi cadouri constând în ghizdane complet echipate şi dulciuri pentru 30 de copii proveniţi din diferite centre sociale din municipiul Târgovişte.

Dincolo de latura materială, acţiunea de astăzi a constituit o adevărată lecţie de credinţă şi iubire. Înaltpresfinţitul Părinte Nifon le-a vorbit tinerilor elevi despre însemnătatea Crăciunului, despre credinţă, solidaritate, jertfire şi dăruire, accentuând că nu-l putem iubi pe Dumnezeu, dacă nu ne iubim aproapele. Credinţa trebuie să fie demonstrată prin fapte concrete.

„Prin Întruparea Sa, Fiul lui Dumnezeu ne-a oferit exemplul desăvârşit de iubire şi dăruire faţă de fiinţa umană, iar acest eveniment a devenit un model de viaţă şi acţiune pentru noi creştinii. Din filantropie faţă de aproapele, fiecare din noi, după modelul lui Dumnezeu, trebuie să oferim gesturi de jertfelnicie şi dăruire, pentru a oferi semenilor noştri puterea de a merge, pe drumul vieţii, cu curaj, de a le lumina speranţa şi a le întări credinţa. Oferirea de daruri este un gest prin excelenţă creştin, care îndeamnă la solidaritate, bună înţelegere şi pace”, a explicat Mitropolitul Nifon.

daruri arhiepiscopie 3La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu i-a îndemnat pe cei 30 de copii să fie serioşi, adică să meargă la şcoală, să se pregătească pentru ziua de mâine şi să fie ascultători şi respectuoşi.

„Vom încerca, în viitor, să dezvoltăm partea aceasta de sprijin pentru copiii din instituţiile de ocrotire şi să sperăm că, încet-încet, pe măsură ce economia creşte, pe măsură ce societatea românească se aşează, vom avea cât mai puţini copii care vor avea nevoie de sprijin”, a spus Adrian Ţuţuianu.

În semn de recunoştinţă faţă de grija pe care Arhiepiscopia Târgoviştei şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa le-o poartă, copiii au decorat Centrul Social Creştin în spiritul sărbătorilor de iarnă, folosindu-se de produse pe care le-au confecţionat singuri, din diferite materiale reciclabile. Brăduţii astfel împodobiţi aveau un farmec aparte.

În ziua sărbătorii Naşterii Domnului, la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, Arhiepiscopia Târgoviştei, va derula proiectul filantropic intitulat “Masa de Crăciun”, care va consta în oferirea unor daruri alimentare celor prezenţi, după oficierea Sfintei Liturghii. De asemenea, în această perioadă, în toate parohiile din judeţ se desfăşoară activităţi filantropice în sprijinul categoriilor sociale cele mai vulnerabile.

daruri arhiepiscopie 4 daruri arhiepiscopie 5 daruri arhiepiscopie 1

Adaugă un Comentariu

*