Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Modernizarea DN71, întârziată de delăsarea responsabililor CNAIR!

DÂMBOVIŢA: Modernizarea DN71, întârziată de delăsarea responsabililor CNAIR! 

gratiela gavrilescu

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, s-a aflat astăzi, 9 februarie 2018, într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, prima de acest tip pe care o desfăşoară în teritoriu anul acesta.

În sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, alături de autorităţile judeţului s-au aflat parlamentarii Oana Vlăducă, Carmen Holban, Claudia Gilia, Adrian Ţuţuianu, Corneliu Ştefan şi Dumitru Lupescu. Primarii localităţilor din judeţ, agenţii economici şi şefii de deconcentrate au putut dialoga cu ministrul Mediului despre o serie de probleme generate de legislaţie, despre situaţii de risc, neajunsuri şi planuri de viitor în ceea ce priveşte implementarea unor programe pe fonduri guvernamentale şi europene.

Graţiela Gavrilescu a arătat şi de ce se întârzie declanşarea procedurilor privind reabilitarea şi modernizarea la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte- Pucioasa-Sinaia. Se pare că reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au căzut pe tânjeală şi nu şi-au respectat obligaţiile care le revin în această etapă.

Agenţia pentru Protecţia Mediului va emite avizul numai atunci când va fi prezentat studiul realizat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii rutiere!

„Proiectul a fost depus la Agentie, dar Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere nu a depus până la ora actuală toate documentele conform îndeplinirii obligaţiilor de mediu. Înţeleg că studiul abia acum este finalizat şi, pentru ca să nu avem nici un fel de probleme privind afectarea vreunui habitat sau ca să nu se întâmple ca şi cu liliecii, de a inventa nişte habitate, eu am dorit ca luni să se întâlnească toată lumea implicată, fiecare să ştie exact ce are de făcut”, a precizat Graţiela Gavrilescu.

Din cele lăsate să se înţeleagă de Graţiela Gavrilescu, cei care nu se achită de sarcini vor fi sancţionaţi. Ministra este convinsă că nu se va ajunge la acest deznodământ şi că totul se va rezolva.

„Eu le-am dat termen două săptămâni pentru a rezolva această problemă. Este obligativitatea tuturor celor care trebuie să finalizeze studiul în vederea obţinerii avizului de mediu. Eu cred că cineva care nu doreşte să lucreze cum trebuie a considerat că fie studiul trebuie să-l facă dintr-un birou, fie că nu trebuie să ştie realitatea din teren, fie că este mai uşor să spui nu pot astăzi, nu pot mâine… Nu se mai poate! Trebuie ca şi DN 71 să primească finanţarea, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să avem avizul de mediu. Vedem cine nu îşi face treaba”, a spus ministrul Mediului – Graţiela Gavrilescu.

Adaugă un Comentariu

*