Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 2, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Molière s-a jucat la Gura Ocniţei! „Doctor fără voie” a umplut sala centrului cultural

DÂMBOVIŢA: Molière s-a jucat la Gura Ocniţei! „Doctor fără voie” a umplut sala centrului cultural 

teatru gura ocnitei 2

Elemente importante ale culturii moderne pătrund accentuat peste fondul ancestral al culturii populare în mediul rural. Sunt activităţi educative pentru tineri, în primul rând elevi, dar şi pentru părinţii şi bunicii lor, cu caracter creativ, în şcoli, biblioteci, cămine culturale, unde edilii localităţilor se implică cu grijă, atenţie şi, mai ales, competenţă.

Un exemplu pe care îl avem în vedere în prezent este comuna Gura Ocniţei – primar Sorin Ioniţă, viceprimar Cristian Gătej, care au organizat recent, într-o sală plină a Căminului Cultural Gura Ocniţei, cu public de toate vârstele, spectacolul teatral în stil modern „Doctor fără voie”, de Molière.

Un act cultural de excepţie pentru reuşita căruia au avut un merit important şi bibliotecarele Steluţa Miţoi şi Alina Stanciu. Piesa a fost pusă în scenă de actori ai Asociaţiei „Cultură-n şură”. Regia a fost semnată de Victor Olăhuţ, iar scenografia i-a aparţinut lui Mihai Lupu.

teatru gura ocnitei 1

„Superb, fără tăgadă, o seară mirifică. Sală plină, actori minunați, atmosferă regală, rezonanță maximă! Se poate. A fost entuziasmant. Profesioniști daruiți în dăruire! Felicitări tuturor. Molière s-a jucat la Gura Ocnitei. Este un început promițător, ce aduce aer cultural tuturor generațiilor din obște și de oriunde. Vă mulțumesc celor implicați în proiectele cultural-educative și, cu siguranță, vom continua”, a mărturisit primarul Sorin Ioniţă.

Edilul de la Gura Ocniţei este un apropiat al multor scriitori şi artişti plastici din judeţ şi din ţară, împreună cu care a organizat în comună numeroase activităţi culturale. Ca orice cunoscător şi iubitor al artei, edilul este şi un colecţionar de excepţie.

„Doctor fără voie” este o comedie de moravuri scrisă acum mai bine de trei secole. Din păcate, prin tematica abordată – impostură şi arivism – piesa este extrem de actuală și astăzi, iar acest lucru nu face cinste societății în care trăim. Din fericire, râsul este moralizator!

Pere L. Drăguţoiu

Adaugă un Comentariu

*