Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Moment penibil la Consiliul Local Târgovişte. Aleşii s-au scos singuri din pepeni!

DÂMBOVIŢA: Moment penibil la Consiliul Local Târgovişte. Aleşii s-au scos singuri din pepeni! 

sedinta CLM 2

Aţi citit bine! Aleşii au votat ce şi cum să facă în şedinţa Consiliului Municipal Târgovişte de vineri, 27 iunie, şi tot ei şi-au ieşit apoi din pepeni. Şi când te gândeşti că proiectele înscrise pe ordinea de zi se încadrau în categoria… uşoare, pe care altădată consilierii le parcurgeau cu rapiditate. Astăzi, n-a fost să fie! S-a mers în ritmul obişnuit de lucru până la punctul 13, când s-a instalat blocajul!

Consilierii au votat să-şi trimită câte 4 reprezentanţi în comisiile pentru închirierea şi concesionarea unor terenuri din municipiu, alături de membrii Executivului pe care urmează să-i desemneze primarul.

Zis şi… greu de făcut! Grupurile politice au venit cu propunerile şi s-a trecut la vot. Secret, că aşa s-a decis de această dată, deşi în trecut se rezolvau treburile la vedere! După vreo 10 minute necesare organizării în bune condiţiuni a votului, consilierii şi-au exprimat opţiunea. Au fost patru candidaţi pentru patru posturi: Dănuţ Tică (PDL); Ion Dobândă (PPDD), Eugen Pătraşcu (PSD) şi Diana Diaconu (PNL). După numărarea voturilor, surpriză! Diana Diaconu nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru validare în comisia de închirieri.

A urmat, turul II. Grupurilor politice li s-au cerut alte propuneri. PDL şi PPDD au refuzat oferta. PSD l-a desemnat pe Cătălin Rădulescu de la PC, iar PNL a mers tot pe mâna doamnei Diaconu. Aparatul tehnic se pune din nou în mişcare pentru a se putea merge la cabina de vot. Şi, ce să crezi? Niciunul dintre candidaţi nu întruneşte numărul de voturi necesar validării!

sedinta CLM 1

A fost momentul când tensiunea a atins apogeul. Cătălin Rădulescu s-a oferit să renunţe la candidatură, numai să se iasă din impas: „E bătaie de joc! Efectiv, râdem de noi”! Alţi aleşi au cerut să rămână în comisii câte trei consilieri, ca să se evite al treilea tur de scrutin. Le-a tăiat… elanul salvator viceprimarul Cristi Stan, care le-a explicat că legea nu permite.

Şi, uite aşa, s-a intrat în turul III. Cu ce candidaţi credeţi? Cu Diana Diaconu şi Cătălin Rădulescu! De data aceasta însă, s-a ajuns la o validare. Cătălin Rădulescu a întrunit suficiente voturi să fie membru în comisia pentru închirieri.

Trecuseră deja vreo 45 de minute şi nu fuseseră desemnaţi decât consilierii din comisia de închirieri şi urma cea de-a doua comisie! Adică, erau toate şansele să se repete caterinca din minutele precedete… A salvat situaţia consilierul Ioan Ţuţuianu, care a propus ca cei patru aleşi validaţi cu atâta greutate să se ocupe şi de concesionări. Cu o ultimă sforţare, s-a pus punct necazurilor.

Şi, ce să vezi! Următorul proiect înscris pe ordinea de zi a necesitat tot vot secret. Pentru desemnarea reprezentantului Consiliului Municipal în Adunarea Generală a Asociaţiei de Fotbal Club Chindia Târgovişte. Iniţial au fost patru propuneri: consilierul Cosmin Bozieru, cetăţeanul Gabriel Boriga, primarul Ciprian Prisăcaru şi viceprimarul Cristi Stan. Ultimii doi au spus pas, pe motiv că sunt extrem de ocupaţi cu activitatea din Primărie. Comisia de validare l-a dat drept câştigător pe Gabriel Boriga, cu 10 voturi pentru şi şase împotrivă.

 

Adaugă un Comentariu

*