Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Monedă din vremea Imperiului Roman, găsită în comuna Voineşti

DÂMBOVIŢA: Monedă din vremea Imperiului Roman, găsită în comuna Voineşti 

moneda romani voinesti

Un elev de la Şcoala din Gemenea-Brătuleşti, judeţul Dâmboviţa, a găsit, la marginea unui pod din sat, o monedă ieşită din comun. Băietul a dus-o imediat profesorului său de istorie, Cornel Toma, care şi-a dat seama de valoarea istorică a acesteia şi i-a anunţat pe reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte.

Până la sosirea specialiştilor în comună, piesa a fost păstrată în bune condiţii de primarul Dănuţ Gabriel Sandu. La prima vedere, se pare că moneda datează din vremea Imperiului Roman şi este din argint.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Monedă din vremea Imperiului Roman, găsită în comuna Voineşti

  1. sorin

    Stimata redactie, vis-a-vis de aceasta descoperire spun faptul ca in zona Gemenea-Bratulesti in apropierea raului Dambovita exista ruinele unui castru roman(locul se cunoaste in zona sub denumirea ,,La cetate”.Tot in zona Gemenea-Oncesti pe Varzaru-Vale Rudii a fost o exploatare aurifera de suprafata romana unde daca vei cauta cu atentie mai gasesti si acum unelte romane.Deci astfel stand lucrurile cum sa nu se gaseasca obiecte sau monezi romane in zona si cate or mai fi!
    Pacat ca aceste situri arheologice nu se pun in valoare si redate circuitului turistic.Ce parere
    aveti de acest subiect?

     

Adaugă un Comentariu

*