Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Monument închinat marelui artist Ion Dolănescu, dezvelit în comuna natală!

DÂMBOVIŢA: Monument închinat marelui artist Ion Dolănescu, dezvelit în comuna natală! 

monument dolanescu 1

Pe 10 septembrie 2017, a fost dezvelit în comuna Pierşinari, din judeţul Dâmboviţa, un bust al marelui interpret de muzică populară Ion Dolănescu, de fel din această localitate. Momentul a fost unul de o sensibilitate aparte, la care au participat Maria Ciobanu şi Ionuţ Dolănescu.

La eveniment, au fost prezenţi şi mai mulţi parlamentari de Dâmboviţa: deputatele Carmen Holban, Oana Vlăducă şi Claudia Gilia şi senatorul Adrian Ţuţuianu, cel care a iniţiat, când era preşedinte al Consiliului Judeţean, un proiect de punere în valoare a dâmboviţeanului Ion Dolănescu, ambasador al culturii şi tradiţiilor româneşti pe toate meridianele globului.

monument dolanescu 3

După dezvelirea monumentului, a urmat concertul „In memoriam Ion Dolănescu” urmărit cu emoţie de mii de dâmboviţeni veniţi la Perşinari din toate colţurile judeţului. Au urcat pe scenă: Maria Ciobanu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Florin Georgescu, Nicolae şi Constantin Dolănescu, Camelia Ciobanu-Filip, Simona Dinescu, Ileana Constantinescu, Nelu Zidaru şi mai mulţi laureaţi ai Festivalului „Ion Dolănescu” de la Târgovişte, ajuns anul acesta la cea de-a patra ediţie.

Adaugă un Comentariu

*