Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Moreni, în sărbătoare. Muzică, teatru, dans, sport şi voie bună!

DÂMBOVIŢA: Moreni, în sărbătoare. Muzică, teatru, dans, sport şi voie bună! 

conferinta moreni 2

Zilele municipiului Moreni au debutat astăzi, prin deschiderea celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară şi Muzică Populară „Cununa Petrolului”. Morenarii se pot bucura în următoarele zile de o suită de manifestări cultural-artistice şi sportive.

Pe 17 iunie, pe dealul Sângeriş se va desfăşura Campionatul Naţional Individual al României la Endurocross. Pe 18 iunie, în parcul central, copiii pot urmări spectacolul „Iepuraşul postaş poznaş”, pus în scenă de actorii Teatrului „Voinicel”. Tot pe 18 iunie, la ora 17:00, locuitorii municipiului sunt invitaţi la Teatrul de Revistă! „Viva Revista”, se cheamă musicalul prezentat de artiştii de la Teatrul „Constantin Tănase” din Bucureşti. Iubitorii de satiră şi umor se vor putea delecta cu actorii Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Vasile Muraru, Adrian Enache, Ana Maria Donosa şi alţii. Spectacolul se va juca pe scena Clubului Flacăra.

Emblema sărbătorii de la Moreni o reprezintă Festivalul „Cununa Petrolului”, organizat de Primărie, Consiliul Local, Clubul Copiilor şi Asociaţia Şcoala „Art Canto Morena”. Directorul Festivalului este neobositul om de cultură Daniela Călineţ Petre. Juriul, care îl are ca preşedinte pe compozitorul Titus Andrei, are în componenţă nume ilustre ale muzicii uşoare şi populare româneşti: Mihai Constantinescu, Laurenţiu Cazan, Adrian Daminescu, Ilie Micolov, Voicu Ienăchescu, Viorel Gavrilă, Corina Dragomir, Radu Anghel Vasilescu, Mihai Marcel Soneriu.

„Festivalul se adresează în primul rând elevilor de la palatele şi cluburilor copiilor din ţară, dar şi din şcoli de artă, licee şi centre judeţene de cultură. Sunt adunaţi zilele acestea la noi concurenţi din 28 de judeţe. 250 de elevi prezenţi la şase secţiuni. Avem introdusă o secţiune nouă – Mari şlagăre româneşti”, a precizat Daniela Călineţ Petre.

conferinta moreni 1Zilele Moreniului şi Festivalul „Cununa Petrolului” nu se puteau desfăşura în condiţii excelente fără aportul autorităţilor publice locale, în mod direct al primarului Constantin Dinu.

„Municipalitatea s-a implicat pentru reuşita acestui festival, pentru organizarea zilelor de sărbătoare ale oraşului nostru. Vor fi zile pline de bucurie şi delectare pentru locuitorii Moreniului, pentru oaspeţii noştri”, a declarat Constantin Dinu – primarul municipiului Moreni.

Oana Vlăducă, deputat PSD, a ţinut să fie prezentă la deschiderea Festivalului concurs de muzică uşoară şi muzică populară „Cununa Petrolului”. Şi-a arătat emoţia când s-a văzut în preajma unor nume mari ale muzicii româneşti, interpreţi, compozitori care au încântat zeci de ani prin muzica lor inimile a milioane de români.

„Vă mulţumesc că mi-aţi oferit prilejul de a fi astăzi alături de oameni pe care i-am admirat şi îi admir, cărora le sunt profund recunoscătoare pentru ceea ce au lăsat şi lasă în urma lor. Festivalul organizat este un lucru minunat. Un eveniment dedicat sufletului, frumosului şi înzestrării. Avem nevoie de reţele de apă şi canal, de infrastructură bună, de educaţie, dar, la finalul unei zile, trebuie să dăm sufletului ceea ce este al sufletului, iar dumneavoastră, de aproape un deceniu, asta faceţi, aici, la Moreni. Urez succes tuturor participanţilor şi îi rog să se bucure din plin de aceste momente. Oaspeţilor noştri, veniţi din toate colţurile ţării, le doresc să se bucure de căldura locuitorilor şi de bogăţia judeţului nostru”, a spus deputatul Oana Vlăducă.

Adaugă un Comentariu

*