Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Mult zgomot pentru nimic sau şedinţa orgoliilor… nesatisfăcute!

DÂMBOVIŢA: Mult zgomot pentru nimic sau şedinţa orgoliilor… nesatisfăcute! 

CLM 4

Nu am mai asistat demult în Consiliul Local Târgovişte la o bătălie având ca motivaţie bugetul municipiului! Atâta interes pentru binele poporului din partea aleşilor a fost ceva de deochiat. Bine, la unii s-au văzut de la o poştă orgoliile, intenţia de a ieşi în faţă, de a demonstra că există, la alţii – interesul pentru anumite structuri care trebuiau îndestulate cu ban public. A mai existat şi categoria „aflători în treabă”, maşini de făcut zgomote!

Viceprimarul Ciprian Prisăcaru, instalat la cârma şedinţei, ca preşedinte, a vrut să poarte corabia bugetului pe culoarul dorit. Vânt în pupa a avut, dar consilierii PSD, în mod special viceprimarul Cristian Stan, s-au trezit din amorţire şi au început abordajul. Aveau argumente gârlă să considere bugetul elaborat de Executiv cam ameţit şi în neconcordanţă cu nevoile târgului nostru plin de mocirlă şi de proiecte neterminate. Nici PNL-iştii nu prea vociferau. Au tăcut chitic. Au văzut şi ei că nu este tocmai normal să dai la teatru şi la sport, unde banii pot deveni rapid fum, mai mult ca la străzi şi trotuare.

CLM 5

Nu a tăcut nici consilierul Cătălin Rădulescu. Bine, de obicei nu poate rezista ispitei de a comenta, de cele mai multe ori pertinent, dar acum s-a războit cu vicele Prisăcaru pe frânghii. A urmat o repriză de „box verbal” şi între Cristi Stan şi şeful Poliţiei Locale – Gheorghe Dinu, tare în gură, care dorea vreo şase miliarde să-şi reînnoiască parcul de maşini.

„Domnule director, lăsaţi-ne în pace! Nu ne trageţi la răspundere”. „Nu vă las în pace! Sunt cetăţean al acestui oraş”. Aici sunteţi în calitate de reprezentant al unei instituţii finanţate de Consiliul Local”.

CLM 2Unda de şoc a răzmeriţei l-a lovit şi pe consilierul Răducanu. Alesul, fost PDL-ist şi acum independent ceva mai spre roşu, a cerut pe un ton ridicat, aproape sindicalist, să fie cheltuit cu atenţie banul poporului, să nu ne batem joc. Sunt banii oamenilor, „ce p…a măsii!”

A urmat un schimb de replici dure între Prisăcaru şi Răducanu. Îţi venea să te întrebi dacă nu cumva spectacolul este regizat de Ranin, aşa să vadă lumea că teatrul produce şi d’aia e nevoie de un purcoi de bani! Din sală, în timp ce Răducanu se burzuluia la vicele Prisăcaru, o vocea ironică declama la adresa patronului de la ZOICA. „Când era la PDL şi îşi ridica restaurante nu mai făcea gură mare”…

Şi, uite aşa, a trecut şedinţa, lăudată de unii colegi din presă că a fost tare, la subiect şi argument. Acu’ să vedem cum se termină până la capăt. Să nu fi fost o furtună într-un ibric, iar bugetul să rămână la fel, adică nechibzuit. Într-o asemenea situaţie, nu am avea decât să-i angajăm pe toţi la teatru!

CLM 3

Adaugă un Comentariu

*