Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 24, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Munca la negru a scăzut cu 60%! Doar 9 angajatori au fost prinşi în ilegalitate

DÂMBOVIŢA: Munca la negru a scăzut cu 60%! Doar 9 angajatori au fost prinşi în ilegalitate 

marius-lixandru

Inspectorii de muncă din judeţul Dâmboviţa au identificat, în luna august, 9 angajatori care foloseau muncitori la negru. Este vorba despre 14 persoane care lucrau în construcţii, confecţii metalice, restaurante şi comerţ, fără să le fi fost întocmite documentele de angajare. Prin urmare, ITM a aplicat amenzi în valoare de 90.000 de lei, cu 60% mai mică faţă de luna iulie.

Potrivit inspectorului şef Marius Lixandru, au fost sancţionaţi, cu avertismente sau amenzi, şi 30 de agenţi economici unde s-au constatat neconformităţi în ceea ce priveşte registrul de evidenţă a salariaţilor sau îndeplinirea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare.

Totodată, au fost verificaţi 104 angajatori cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma controalelor, s-au aplicat 12 amenzi în valoare de 42.000 de lei. Neconformităţile constatate se refră la: lipsa echipamentului individual de protecţie, lipsa semnalizării privind securitatea la locurile d emuncă şi neprelucrarea instrucţiunilor de utilizare a echipamentelor de muncă.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Munca la negru a scăzut cu 60%! Doar 9 angajatori au fost prinşi în ilegalitate

  1. Daniel

    Sigur ca da, pe la firmele de chinezi ati fost? ca nici garda financiara nu trece pe la ei si nu prea stiu sa dea bonuri…

     

Adaugă un Comentariu

*