Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, decembrie 16, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Municipalitatea scoate Târgoviştea în lume! Centru de promovare turistică pe Platoul Prefecturii

DÂMBOVIŢA: Municipalitatea scoate Târgoviştea în lume! Centru de promovare turistică pe Platoul Prefecturii 

conferinta primarie

Târgoviştea va avea, în sfârşit, şi un Centru naţional de promovare şi informare turistică! Edificiul, care are rolul de a scoate municipiul în lume, de a contribui la multiplicarea informaţiilor despre fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, va fi amplasat pe platoul Prefecturii, în apropierea fântânii muzicale.

Aşa după cum a spus, astăzi, la lansarea proiectului, primarul interimar al municipiului Târgovişte, Ciprian Prisăcaru, durata de implementare este de 8 luni. Investiţie este finanţată prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 5, Dezvoltare Durabilă şi Promovare a Turismului. Valoarea totală a finanţării nerambursabile este de 502.857 de lei din care 463.706 lei vin de la Fondul European de Dezvoltare şi 39.151 de lei de la bugetul naţional.

Ca în orice proiect există şi obiective de atins. Astfel, Centrul de informare turistică va avea rolul de creştere a gradului de informare în rândul turiştilor şi promovarea potenţialului turistic din municipiul Târgovişte. Se mai are în vedere valorificarea atracţiilor turistice, în scopul creşterii economice, prin dezvoltarea operatorilor locali. Vor fi create şi reţele informatice, prin transmiterea datelor cu privire la potenţialul turistic din zonă, între centrul de informare şi tour operatori.

Despre necesitatea înfiinţării unui astfel de centru au vorbit primarul interimar Ciprian Prisăcaru, viceprimarul Cristian Stan şi city managerul municipiului Gabriel Cioacă. Cu toţii au marşat pe ideea dezvoltării turismului printr-o mai bună comunicare, prin diseminarea de informaţii despre trecutul istoric al Târgoviştei, despre patrimoniului cultural de care dispunem. Centrul de promovare şi informare turistică va fi o poartă de intrare pentru cei dornici să cunoască trecutul glorios al acestor locuri.

Din păcate, până la această dată, deşi este vorba despre o încredinţare directă, nicio firmă nu şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua realizarea acestui proiect.

Adaugă un Comentariu

*