Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Municipiul Târgovişte are şi buget, şi împrumut! Consilierii au votat în unanimitate!

DÂMBOVIŢA: Municipiul Târgovişte are şi buget, şi împrumut! Consilierii au votat în unanimitate! 

consiliul municipal 3

Consilierii târgovişteni au votat în această după-amiază bugetul pentru anul 2015. Fără ca proiectul Executivului să fie refăcut, aşa cum solicitaseră aleşii PSD! Până la urmă, problemele s-au rezolvat cu… amendamente, deşi liderul social-democraţilor Cristi Stan spunea, săptămâna trecută, că ar fi imposibil acest lucru, atât de prost au fost împărţiţi banii municipiului. Într-un final, după ce au reflectat tot week-end-ul, astăzi consilierii au votat bugetul în unanimitate! Au lipsit de la dezbateri doi aleşi PNL: Diana Diaconu şi Alen Georgescu.

Potrivit amendamentului PSD, Teatrul Municipal Tony Bulandra a rămas fără podul rulant de 10 miliarde de lei vechi (1.000.000 lei). De asemenea, s-au luat aproape 15 miliarde de lei vechi (1.500.000 lei) de la Clubul Sportiv Municipal şi au fost reduse cu 1,6 miliarde lei vechi (160.000 lei) sumele alocate pentru cheltuielile cu deplasările interne şi externe. S-au mai ajustat şi cheltuielile de la alte capitole bugetare, obţinându-se în final o economie de 4.231.000 lei (42,31 miliarde de lei vechi), bani care s-au alocat pentru cofinaţarea proiectului Complex Turistic şi de nataţie (3.000.000 de lei) şi pentru reabilitarea străzilor, în special în Cartierul Priseaca.

Imediat ce viceprimarul Cristi Stan a terminat de dat citire amendamentului, primarul interimar a venit şi el cu un al doilea amendament, întrucât, între timp, s-a primit o solicitare de sprijin financiar din partea Arhiepiscopiei Târgoviştei, în sumă de 200.000 lei (2 miliarde de lei vechi). Ciprian Prisăcaru a propus ca banii să fie luaţi din cei „tăiaţi” de la teatru. A fost momentul în care a răbufnit consilierul Cătălin Rădulescu.

consiliul municipal 2

„În şedinţa de săptămâna trecută, m-aţi acuzat că mă comport ca la piaţă. Acum, vă întreb. Aşa se susţine un buget, cum faceţi dumneavoastră acum?”.

Replica l-a enervat la culme pe primarul interimar Ciprian Prisăcaru, care i-a luat, în calitate de preşedinte de şedinţă, dreptul la cuvânt lui Rădulescu.

Spiritele s-au calmat odată cu intervenţia lui Andrei Albu. Acesta a propus ca banii pentru biserică să fie luaţi din bugetul Poliţiei Locale. Zis şi… votat! Prin urmare, anul acesta, Primăria Târgovişte ajută cu 200.000 de lei la reabilitarea lăcaşelor de cult din oraş, iar Poliţia Locală nu mai cumpără maşini noi. Nici pentru echipajele de patrulare, nici pentru ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, aşa cum îşi dorea directorul Gheorghe Dinu.

De asemenea, consilierii târgovişteni au votat astăzi ca Executivul să înceapă procedura pentru contractarea unui împrumut de vreo 180 miliarde de lei vechi (mai precis 18.571.000 lei) pentru a asigura partea de contribuţie în proiectul Complex Turistic şi de Nataţie.

consiliul municipal 1

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Municipiul Târgovişte are şi buget, şi împrumut! Consilierii au votat în unanimitate!

  1. moshu49

    „Arhiepiscopia Roşie” cere, consilierii în genunchi!
    bine că au rezolvat-o cu closetele din fundul curţii ale sărmanilor elevi. sau nu? :(

     

Adaugă un Comentariu

*