Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Neglijenţa, bate-o vina! A crescut numărul de incendii în mediul rural!

DÂMBOVIŢA: Neglijenţa, bate-o vina! A crescut numărul de incendii în mediul rural! 

conferinta ISU Dambovita 1

Numărul de incendii produse pe teritoriul judeţului Dâmboviţa în primul semestru din 2017 a crescut cu 8,6%, faţă de aceiaşi perioadă a anului 2016. După cum ne-a precizat col. Raoul Ilie Constantinescu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa, cele mai multe incendii au fost declanşate de instalaţiile electrice defecte. Urmează aparatele electrice lăsate nesupravegheate sau improvizate, coşurile de fum necurăţate, jar sau scântei provenite de la sistemele de încălzire, fumatul, focul deschis şi acţiunea intenţionată, pompierii confruntându-se cu zece astfel de cazuri.

Pagubele produse de foc se ridică la 1.667.500 de lei, dar intervenţia promptă a echipajelor de pompieri a dus la protejarea bunurilor şi a unor instalaţii în valoare de peste 14.000.000 de lei. Din 139 de incendii izbucnite la locuinţele individuale şi anexele gospodăreşti, 110 au avut loc în mediul rural, unde se pare că neglijenţa gospodarilor este mai accentuată.

În perioada ianuarie-iunie 2017, focul a cuprins 139 de locuinţe şi anexe gospodăreşti, faţă de 126 de incendii în aceiaşi perioadă a anului trecut. Grav este că patru oameni şi-au pierdut viaţa în urma acestor evenimente nedorite.

Adaugă un Comentariu

*