Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIȚA: „Noaptea Muzeelor”, un eveniment pe care n-ar trebui să-l ratezi!

DÂMBOVIȚA: „Noaptea Muzeelor”, un eveniment pe care n-ar trebui să-l ratezi! 

ovidiu carstina 1

Complexul Național Curtea Domnească din Târgoviște organizează și anul acesta evenimentul de promovare „Noaptea Muzeelor”. Sâmbătă, 20 mai 2017, vor fi deschise spre vizitare, între orele 18:00 – 01:00, șapte muzee din Târgoviște și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi. Intrarea este gratuită!

„Este o activitate care s-a născut cu ceva timp în urmă în Franța, este o inițiativă de a populariza patrimoniul și într-o altă manieră decât cea obișnuită, cu vizite între anumite ore. Muzeele își vor deschide porțile în această noapte și încearcă în felul acesta să aducă în atenția opiniei publice bunurile de patrimoniu și valorile pe care le tezaurizează”, explică Ovidiu Cârstina – directorul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească.

La Târgoviște, programul cuprinde un flash mob în deschiderea evenimentului, expoziții, spectacole de muzică și dans, proiecții de filme și concursul cu premii „Recunoaște obiectele”.

„Cei care vor avea curiozitatea să vină în muzee vor vedea o serie de piese care nu au mai fost expuse până acum și care vor fi etalate pe simeze fie în Muzeul de Artă, fie în Muzeul de Istorie. Aș aminti aici icoanele împărătești componente ale catapetezmei Bisericii Mari Domnești care au fost restaurate și care au făcut parte din expoziția «Comorile României» care a fost itinerată în China.

De asemenea, pentru această ediție organizăm și un concurs. Este un concurs în care vor fi expuse în Muzeul de Istorie cinci obiecte etnografice, pe care vizitatorii le vor putea atinge și va trebui să completeze un formular în care vor răspunde la cinci întrebări legate de cele cinci obiecte. Toate aceste fișe vor fi verificate și din cei care vor răspunde corect, dacă sunt mai mulți, vor fi aleși prin tregere la sorți 10 câștigători, care vor primi o legitimație de vizitare a muzeelor gratuit, valabilă pe parcursul anului 2017. Eu sper să le stârnim curiozitatea și să se aplece asupra acestor obiecte, multe dintre ele se mai găsesc în gospodăriile noastre, altele nu se mai găsesc, dar sper că vor fi identificate”, ne-a precizat Ovidiu Cârstina.

Adaugă un Comentariu

*