Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Notele şi absenţele sunt comunicate părinţilor prin SMS şi e-mail, în două colegii din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Notele şi absenţele sunt comunicate părinţilor prin SMS şi e-mail, în două colegii din Târgovişte 

dincolo de aparente economic 3

Colegiul Economic „Ion Ghica” şi Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, au început să utilizeze catalogul electronic NoteInCatalog și să comunice părinților situația școlară și prin canale alternative, precum SMS-ul și e-mailul, ca măsură de creştere a performanţelor elevilor şi reducere a absenteismului.

Părinții sunt informați prin SMS în timp aproape real de rezultatele sau absențele elevilor, pot comunica ușor cu profesorii și au posibilitatea de a ști la timp când copiii lor întâmpină dificultăți la școală, pentru a putea sa le ofere sprijinul necesar.

„Opțiunea noastră pentru catalogul electronic s-a conturat din dorința de a îmbunătăți comunicarea cu familiile elevilor și pentru a facilita gestionarea bazelor de date privind situația școlară a elevilor noștri”, explică Suzana Ilie – director al Colegiului Economic Ion Ghica Târgoviște.

Profesorii sunt dotați cu tablete electronice cu care notează foarte ușor informațiile în catalogul electronic, indiferent dacă sunt la clasă sau corectează lucrări sau teze de acasă. Notarea în NoteInCatalog este optimizată la maxim, durează 2-3 secunde alocarea unei note sau a unei absențe. Aplicația notifică automat părinții dacă elevii au înregistrat note, calificative, absențe sau mesaje prin emailuri zilnice, prin SMS la fiecare oră, și de asemenea le oferă acces la o platformă web securizată unde pot vedea situația școlară completă a propriului copil.

Pe langă îmbunătățirea rezultatelor elevilor, școlile își cresc standardele și pe plan administrativ. Profesorii acestor instituții nu mai sunt nevoiți să iși consume timpul cu activități birocratice, precum raportarea absențelor, calcularea mediilor și alte statistici periodice. NoteInCatalog emite automat toate aceste rapoarte iar profesorilor le rămâne mai mult timp pentru activitatea lor principală – educarea elevilor.

„E ca și cum părintele ar veni la școală în fiecare pauză. Află notele primite de la profesori chiar şi când notarea se realizează seara de acasă și nu trebuie să mai aştepte rezultatul testului până la ora următoare. Copilul și familia pot face eforturi pentru a obține rezultate cât mai bune. Beneficiază de aplicație părinții tuturor celor 1170 de elevi ai colegiului, ceea ce înseamnă că avem posibilitatea să comunicăm mai eficient şi să le transmitem materiale utile şi informaţii. De asemenea școala beneficiază de o bază de date care conține toate informațiile necesare și la care poate avea acces și peste ani”, relatează Silvia Mareș – director al Colegiului Național Constantin Cantacuzino Târgoviște.

Inițiativa a aparţinut directorilor și a fost implementată cu sprijinul profesorilor care s-au implicat activ pentru a pune în practică această idee, iar suportul financiar a venit din partea Asociațiilor de Părinți.

„Prin proiectul NoteInCatalog ne străduim să aducem plus-valoare în școlile românești, să readucem părinții mai aproape de școală și să îi facem pe elevi să înțeleagă că munca continuă îi va propulsa către rezultate autentice. Paradoxal, dar această aplicație nu este despre note, ci este despre ÎNVĂȚARE”, relatează Cătălina Moleavin – reprezentanta companiei RoyalBit din Brașov, care dezvoltă și implementează din anul 2007 soluții pentru modernizarea și eficientizarea învățământului preuniversitar.

Adaugă un Comentariu

*