Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Nouă rundă de discuţii în cadrul parteneriatului cu Provincia Guangxi, China

DÂMBOVIŢA: Nouă rundă de discuţii în cadrul parteneriatului cu Provincia Guangxi, China 

vizita chinezi 1

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a primit, astăzi – 9 mai 2017, vizita unei delegaţii din Provincia Guangxi (Republica Populară Chineză), condusă de guvernatorul Chen Wu. Discuţiile s-au axat pe identificarea principalelor direcţii de transpunere în practică a obiectivelor cuprinse în acordurile de colaborare încheiate între cele două administraţii la începutul anului 2016.

„Sunt multe domenii ale relaţiilor multilaterale încheiate care necesită dezvoltare precum este cel educaţional, sanitar sau cultural. Însă, este nevoie să punem bazele unei colaborări şi în domeniul economic, industrial. Acesta este scopul vizitei mele”, a spus Excelenţa Sa Chen Wu.

vizita chinezi 2Primul pas concret pare că vizează obţinerea unor progrese inovatoare în cercetare. În acest sens, au fost iniţiate demersuri pentru schimburi de experienţă între Universitatea Valahia din Târgovişte şi Universitatea Politehnică din oraşul Guilin.

„Am discutat despre posibilităţile de colaborare între judeţul Dâmboviţa și provincia Guangxi, exprimându-ne disponibilitatea de a aduce investitori din China în judeţul Dâmboviţa”, a concluzionat preşedintele CJ Alexandru Oprea.

Adaugă un Comentariu

*