Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Nu există contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale!

DÂMBOVIŢA: Nu există contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale! 

zapada-utilaje

Suntem într-o perioadă calendaristică când ar putea să ningă oricând şi, ce credeţi? Iarna va prinde autorităţile nepregătite să facă faţă zăpezilor! La nivelul judeţului Dâmboviţa, spre exemplu, nu au fost încheiate până acum contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale. Situaţia este identică şi în ceea ce priveşte Autostrada Bucureşti-Piteşti.

În ceea ce priveşte arterele rutiere judeţene, sunt probleme cu achiziţia acestor servicii pentru 3 din cele 12 zone de intervenţie, respectiv: Dobra-Cornăţelu-Crevedia; Lunguleţu-Răcari şi Titu-Corbii Mari. Pur şi simplu, nicio firmă nu este tentată să se ocupe de deszăpezire! Prin urmare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a fost informat că, în cazul în care iarna îşi va intra în drepturi, intervenţia va cădea în sarcina SC LDP SA, societate cu acţionar majoritar Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

„Să mulţumim că nu a venit zăpada peste noi, că ne va prinde iar nu foarte bine pregătiţi. În acest moment, avem o situaţie mai bună pe drumurile judeţene, ca şi acoperire cu contracte de deszăpezire, şi mai puţin bună pe drumurile naţionale, unde nu s-au finalizat încă licitaţiile. Cred că nici pentru Autostradă nu s-au finalizat procedurile de achiziţie”, a spus prefectul Antonel Jîjîie.

Adaugă un Comentariu

*