Știri, Muntenia-Sud, România|joi, septembrie 20, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Nu sunt bani pentru salarii în primării şi unele instituţii publice! VIDEO

DÂMBOVIŢA: Nu sunt bani pentru salarii în primării şi unele instituţii publice! VIDEO 

Alexandru Oprea - preşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Prima rectificare bugetară pentru anul 2017 a însemnat alocarea unor sume mult sub solicitările transmise către Guvern de către reprezentanţii administraţiei publice locale din judeţul Dâmboviţa. Spre exemplu, Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu a primit decât o treime din totalul cerut pentru funcţionarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Prin urmare, spune preşedintele Alexandru Oprea, sunt probleme în asigurarea resurselor necesare pentru plata salariilor la centrele medico-sociale din judeţ. Sunt neacoperite lunile noiembrie şi decembrie 2017, însă se speră într-o nouă rectificare bugetară care să asigure funcţionalitatea instituţiilor publice.

VIDEO

Preşedintele CJD Alexandru Oprea a dezvăluit că sunt şi unităţi administrativ-teritoriale care nu au bani pentru salarii. Până acum, cel puţin 20 de primari au cerut sprijin la Consiliul Judeţean, însă, în lipsa alocării unor sume pentru echilibrarea bugetară, demersul lor este inutil. De remarcat că problemele sunt generate în special din cauza majorărilor salariale operate se pare „fără să respecte o logică”, după cum s-a exprimat şeful judeţului.

„În ceea ce mă priveşte, întotdeauna, am militat pentru un anumit echilibru şi o anumită prudenţă în alcătuirea bugetelor. Sunt cel puţin 20 de primării care nu au asigurată finanţarea pentru plata salariilor până la sfârşitul anului. Problemele sunt generate şşi de faptul că nu au primit niciun leu la rectificare şi, în dulcele spirit cu care au fost învăţaţi ani la rând, tot au sperat că vin rectificări şi îşi mai completează din sume. Eu am militat de la începutul anului să avem prudenţă.

Unele probleme pleacă şi de la majorări salariale care n-au respectat nicio logică şi nicio încadrare în anvelopa salarială pe care au avut-o la dispoziţie, după principiul las-o, mă, că merge şi aşa. Uite că nu mege şi aşa. Eu în toate întâlnirile pe care le-am avut, le-am recomandat primarilor să aibă creşteri de salarii prudente, ceea ce am făcut şi la Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Sindicatul din Consiliul Judeţean m-a dat în judecată că nu am mărit salariile în ianuarie cu 75%. Am spus, fraţilor, noi nu avem bani pentru 20% pe medie, aveam pentru 75%? Ca să fim foarte corecţi!”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

Adaugă un Comentariu

*