Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 2, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: O copilă de 6 ani are nevoie de sprijinul nostru. Ajută şi tu!

DÂMBOVIŢA: O copilă de 6 ani are nevoie de sprijinul nostru. Ajută şi tu! 

diana gaesti

Familia Zvorăşteanu din Găeşti trăieşte un coşmar fără sfârşit. Diana, copila lor în vârstă de 6 ani, care s-a născut cu o boală genetică atât de rară, încât numai 46 de cazuri au mai fost semnalate în întreaga lume, sindromul pielii tari, a fost operată la Spitalul Budimex din Capitală, iar durerile sunt atât de mari, încât nu poate suporta niciun minut fără a fi sedată. Micuţa a suferit două operaţii la piciorul drept şi una la piciorul stâng, însă calvarul este departe de a se fi încheiat. Părinţii îi sunt alături în fiecare clipă. Tatăl doarme în maşină, în faţa spitalului, iar izvorul lacrimilor li s-a uscat de atâta suferinţă.

Cazul Dianei i-a impresionat pe găeştenii modeşti, care – prin intermediul bisericilor – au donat bani în preajma sfintelor sărbători pascale. Biserica „Sf. Ilie” a strâns 2.000 de lei, iar celelalte parohii – 1.940 de lei.

„Cutia de donaţii este în continuare deschisă pentru Diana şi suntem convinşi că vom reuşi să mai strângem fonduri pentru acest copil grav bolnav”, ne-a declarat protopopul Adrian Constantin, care s-a implicat sufleteşte şi material în acest caz emoţionant.

Pentru a putea continua tratamentul, Diana trebuie să facă, urgent, două analize de sânge la o clinică din Germania, numai costul acestora ridicându-se la 1.370 de euro.

„Le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat, în aceste zile. Sprijinul lor a venit ca o gură de oxigen, într-un moment în care ajunsesem la fundul sacului. Copilul nostru s-a născut cu mânuţa şi picioruşul drepte mai scurte. De ani de zile, stăm prin spitale. Tot ceea ce ne dorim este ca fetiţa noastră să aibă o copilărie normală. Nu avem cuvinte să ne arătăm recunoştinţa faţă de oamenii cu suflet care au donat fonduri prin intermediul Bisericii, doamnei Dorina Ciobanu Constantinescu, de la Asociaţia „Only for you” şi handbaliştilor de la CS Energia Târgu Jiu”, ne-a spus Alexandru Zvorăşteanu, tatăl copilei.

De asemenea, o familie de italieni care locuieşte în Găeşti s-a oferit să o programeze la o renumită clinică specializată în boli genetice din Roma. Drumul este încă lung, iar cheltuielile, din ce în ce mai mari pentru această familie modestă şi amărâtă. Este cumplit ca viaţa unui copil să atârne de bani şi este cumplit ca părinţii să nu poată să-şi permită acest lux.

Avem convingerea că această campanie de strângere de fonduri va continua. Diana are 6 ani, iar durerile pe care le suportă sunt incredibile. Pentru noi, efortul înseamnă o sumă de bani, mai mică sau mai mare, care poate să-i redea copilăria şi bucuria de a trăi!

Sursa: cronica-gestiului.ro

Foto: cronica-gaestiului.ro

Foto: cronica-gaestiului.ro

 

Adaugă un Comentariu

*