Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: O nouă locaţie pentru Secţia Boli Infecţioase! Bolnavii vor fi mutaţi peste două săptămâni

DÂMBOVIŢA: O nouă locaţie pentru Secţia Boli Infecţioase! Bolnavii vor fi mutaţi peste două săptămâni 

inaugurare Boli Infectioase 5

În această seară, a fost inaugurată noua locaţie a Secţiei Boli Infecţioase (adulţi, copii şi HIV/SIDA) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Bolnavii vor fi mutaţi în saloanele amenajate la Dealu Mare în două săptămâni. Actuala locaţie – cea din strada Nicolae Filipescu (fostă Rodnei) este improprie desfăşurării actului medical.

La evenimentul consumat la lumina reflectoarelor, probabil pentru că ne aflăm în plină campanie electorală iar programul liderilor este extrem de încărcat, au participat: Rovana Plumb – ministrul Muncii; Ane Jugănaru – secretar de stat în Ministerul Mediului; senatorii Valentin Calcan şi Leonardo Badea; deputaţii Carmen Moldovan, Radu Popa, Ionuţ Săvoiu şi Georgică Dumitru; consilieri judeţeni; lideri ai unor partide politice; administratorul public al judeţului – Alexandru Oprea; şefii DSP şi CJAS şi un numeros public format din angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

inaugurare Boli Infectioase 1

Potrivit managerului Spitalului Judeţean – dr. Radu Petrescu, investiţia a fost susţinută de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi a însemnat 280.000 de lei. Practic, a fost reabilitată, modernizată şi recompartimentată clădirea principală a fostului Spital Dealu Mare, începând cu instalaţiile electrice şi terminând cu reţelele de apă şi canalizare. Saloanele au fost amenajate după standardele legale de autorizare şi funcţionare, cu două paturi şi grup sanitar propriu. În total, vor fi 79 de paturi, plus laborator de analize medicale şi farmacie. Pentru viitor, urmează să fie schimbat şi mobilierul. Prin mutarea Secţiei Boli Infecţioase în noua locaţie se vor realiza economii de 300 de milioane de lei lunar, în ceea ce priveşte cheltuielile de întreţinere.

Rovana Plumb – ministrul Muncii şi deputat de Dâmboviţa le-a vorbit oamenilor din sistemul medical despre ceea ce a făcut Guvernul Ponta şi, evident, despre măsurile ce urmează a fi adoptate.

„De când am venit la Guvernare, am pus accentul pe acest pilon al dezvoltării societăţii, pe sănătate. Am făcut acest lucru pentru că noi considerăm că o societate dinamică şi prosperă poate să existe dacă avem cetăţeni sănătoşi. Am redeschis 24 de spitale şi continuăm finanţarea sistemului sanitar din România, atât din punct de vedere al oferirii de servicii medicale, cât şi al motivării personalului din sistemul sanitar. Vor fi redeschise în continuare spitale, vor fi înfiinţare spitalele regionale, ca şi centre de excelenţă, va fi reevaluată periodic lista de medicamente gratuite şi compensate. De asemenea, de la 1 ianuarie, toţi cei care lucrează în sistemul medical vor beneficia de o creştere suplimentară a salariului cu 100 lei. Ştiu că suma nu este mare, dar treptat-treptat vrem să majorăm şi mai mult veniturile dumneavoastră”, a spus Rovana Plumb.

inaugurare Boli Infectioase 4După ce a trecut în revistă toate investiţiile făcute în ultimii doi ani şi jumătate în unităţile medicale din judeţ, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu a prezentat planurile de viitor.

„Mă interesează să punem în valoare Spitalul Moroeni. Anul viitor, am promisiunea a două milioane de euro, pentru lucrări de investiţii şi pentru a transforma acest spital într-un centru zonal de tratament pentru bolile de plămâni. Anul viitor, ne vom preocupa de dispensarul TBC, aflat aici, în spate, care are nevoie de un acoperiş nou. De asemenea, vreu să construim sau să modernizăm o clădire care să ne asigure un spaţiu în curtea spitalului pentru laboratorul de medicină nucleară, care funcţionează astăzi într-o locaţie improprie şi care nu are nicio legătură cu activităţile spitalului. Vreau să ştiţi că lucrăm deja la proiectele pe care le vom depune pentru obţinerea de bani europeni pe exerciţiul financiar 2014-2020. Am în vedere Reumatologia şi Spitalul de Copii de la Gura Ocniţei”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

inaugurare Boli Infectioase 3 inaugurare Boli Infectioase 2

Adaugă un Comentariu

*