Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 16, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: O vară culturală fierbine în judeţ, cu teatru, muzică, dansuri şi meşteri populari

DÂMBOVIŢA: O vară culturală fierbine în judeţ, cu teatru, muzică, dansuri şi meşteri populari 

ionut lascaie

Centrul Judeţean de Cultură Dâmbvoviţa, prin vocea directorului acestei instituţii, Ionuţ Lăscaie, îi asigură pe dâmboviţeni şi nu numai pe ei că în această vară vor beneficia de o suită de manifestări culturale deosebite.

În perioada 7-9 iunie se va desfăşura prima ediţie a Târgul de Rusalii, eveniment care va fi permanentizat şi care se va dezvolta de la an la an. Deschiderea Târgului de Rusalii va avea loc sâmbătă, la ora 13:00. Peste 50 de meşteri populari din toate zonele ţării au fost invitaţi să vină şi să-şi expună produsele la Târgovişte.

„Vom avea şi spectacole folclorice deosebite, cu participarea unor artişti de marcă. Vor fi prezenţi şi căluşari din satul Ziduri, comuna Odobeşti, care îi vor încânta cu siguranţă pe cei prezenţi cu talentul lor deosebit”, a spus Ionuţ Lăscaie.

În zilele de 13-15 iunie, tot la Târgovişte se va desfăşura cea de-a XVIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare „W. A. Mozart”.

Pe 19 iunie, la Moreni îşi va deschide porţile Concursul Naţional de Muzică Uşoară şi Populară „Cununa Petrolului”, ajuns la cea de-a patra ediţie.

La Iedera, între 23 şi 25 iunie, se va organiza Fetivalul „Iedera, un colţ de rai”.

Iubitorii de teatru vor avea la dispoziţie în această vară un spaţiu destinat acestei arte, dar şi altor tipuri de spectacole. Noutatea constă în faptul că punerea în scenă va fi în aer liber, pe centrul vechi al Târgoviştei.

Adaugă un Comentariu

*