Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Oameni de afaceri din Potlogi, reţinuţi pentru evaziune fiscală

DÂMBOVIŢA: Oameni de afaceri din Potlogi, reţinuţi pentru evaziune fiscală 

Sursa foto: reporterbuzoian.ro

Poliţiştii dâmboviţeni de la Investigarea Criminalităţii Economice au reținut pentru 24 de ore doi bărbați, de 48 și 56 de ani, ambii din Potlogi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Astăzi, instanţa a dispus împotriva acestora măsura controlului judiciar. De asemenea, s-a instituit sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale bănuiților, în valoare de aproximativ 15.300 de euro.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, în calitate de administratori ai unor firme, cei doi suspecţi au evidenţiat, în perioada 2008 – 2010, în documentele contabile ale societăților, precum și în declarațiile fiscale, operațiuni comerciale fictive, respectiv achiziții de bunuri și prestări de servicii de la mai multe societăți comerciale din București, în vederea sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul de stat. Prejudiciul total cauzat este de 162.476 de euro, reprezentând TVA, impozit pe profit și obligații fiscale accesorii.

Adaugă un Comentariu

*